Novo selo ponovo ima apoteku: Apoteka ne radi – čeka se dozvola inspekcije

  27 januar 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Posle gotovo dvadeset godina stanovnici Novog sela su ponovo dobili državnu apoteku. Svečanom otvaranju apoteke, koje je upriličeno 19. januara, prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, mesne zajednice, Doma zdravlja i građani Novog sela.

Predsednik opštine Peter Knezi je na svečanosti rekao da je otvaranje apoteke rezultat zajedničkog posla i dobre saradnje Doma zdravlja, mesne zajednice i lokalne samouprave. „Svako je uradio deo posla iz svoje nadležnosti, Dom zdravlja je dao opremu i osoblje, mesna zajednica je obezbedila prostor, a lokalna samouprava je sve to finansijski podržala“, rekao je Knezi i zahvalio se direktoru Doma zdravlja i predstavnicima mesne zajednice, što su razumeli potrebe građana i aktivno su se uključili u realizaciju ove ideje.
Direktor Doma zdravlja Siniša Šijačić je rekao da je primarna zdravstvena zaštita proširena pre nekoliko godina otvaranjem stomatološke službe pri ambulanti u Novom selu, a otvaranjem apoteke u ovom delu grada ona je podignuta na još viši nivo. „Zahvalio bih se svima na pomoći jer sami ovo ne bismo mogli da realizujemo, ali ta tesna saradnja treba da se nastavi i dalje da bi postojanje apoteke u ovom delu grada bilo održivo“, rekao je Šijačić i dodao da će i nova apoteka biti opremljena isto kao i apoteka u centru grada.
Za opremanje i uređenje apoteke iz opštinskog budžeta obezbeđeno je 450.000 dinara. Apoteka se nalazi na Trgu Bratstva broj 16 u prostorijama mesne zajednice, i funkcionisaće od 8 do 15 časova.
Međutim, iako je apoteka svečano otvorena prošle nedelje, ona još nije na raspolaganju građanima jer za početak rada treba da se dobiju i inspekcijske dozvole. Direktor Doma zdravlja Siniša Šijačić nije mogao da precizira kada će se to desiti, tako da će stanovnici Novog sela još neko vreme morati da idu po lekove u gradsku apoteku u centar grada koja je udaljena nekoliko kilometara.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci