Rekonstrukcija toaleta u školi u Bačkom Gradištu: Obilazak radova ili predizborna kampanja?

  06 januar 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predstavnici lokalne samouprave iz redova Demokratske stranke prošlog četvrtka sazvali su konferenciju za novinare u okviru koje je organizovan i obilazak radova u Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u Bačkom Gradištu u kojoj je počela sanacija toaleta.

Budislav Medurić, zamenik predsednika opštine, rekao je da je rebalansom opštinskog budžeta za 2011. godinu obezbeđeno 1,7 miliona dinara za sanaciju toaleta kako bi se rešio problem nehigijenskih i po zdravlje opasnih školskih toaleta. Predviđeno je da se sanacija toaleta uradi u toku zimskog raspusta.
„Tu smo da vidimo kako teku radovi, a izvođač radova (Termo-stan) je obećao da će poslove završiti u predviđenom roku zaključno sa 15. januarom, da bi deca već od 16. januara nesmetano mogla da pohađaju nastavu i da koriste toalet i toplu vodu. Finansiranje radova se realizuje po planiranoj dinamici. Očekujemo da će sve biti u redu i da će biti završeno kako je i dogovoreno. Mislim da će ovo olakšati rad u školi, jer do sada su uslovi u toaletima bili nehigijenski i smatram da deca u ovoj školi to ne zaslužuju“, rekao je Medurić.
Na pitanje da li se moralo čekati da toaleti u školi propadnu u toj meri da je zbog nehigijenskih uslova i mogućnosti zaraze postojala pretnja da škola bude zatvorena, pa se tek onda pristupilo rešavanju problema, Medurić je odgovorio da finansijska situacija u opštini „nije najbolja“, ali da smatra da je dobro što postoji mogućnost da se ti poslovi sada urade.
Upitan da li će biti zamenjeni prozori i vrata na zgradi škole, da li će biti sanirani fiskulturna sala, sportski teren u dvorištu škole, a sve to je najavljeno za proleće, zamenik predsednika opštine je rekao: „Ova škola je neopravdano zapostavljena, da li zbog nedostatka sredstava ili inicijative, ali smatram da je vreme da se nešto pokrene, jer i ova deca zaslužuju iste uslove kao i sva ostala deca u opštini Bečej. Imamo izdvojeno u budžetu jedan deo sredstava, milion dinara, sa kojima ćemo moći da reagujemo kada je reč o fiskulturnoj sali. Imamo i obećanja Pokrajinskog sekretarijata za sport, da će nam pomoći u presvlačenju sportskih terena i tribina, tako da imamo ambiciozne planove da pomognemo ovoj školi. Na njima je da imaju inicijativu i da spremaju projekte, a na nama, lokalnoj samoupravi, da iz lokalnog budžeta i iz drugih izvora finansiranja pomognemo da ova škola bude daleko lepše mesto za decu“.
Prema rečima Aleksandra Panića, tehničkog direktora firme Termo-stan, koja je izvođač radova, prošle nedelje su se obavljali pripremni radovi, demontaža vrata, kanalizacione i vodovodne instalacije, nabavljene su sanitarije i ostali materijal, kako bi sanacija toaleta počela posle novogodišnjih praznika.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci