TROFEJ BEČEJA: Bronza Sabini Šurjan

  28 oktobar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Mlada stonoteniserka Vojvodine iz Bačkog Gradišta osvojila je prošle subote na „Trofeju Bečeja“, jednom od kvalifikacionih takmičenja za Prvenstvo Srbije, bronzanu medalju u pionirskoj kategoriji, dok je u starijoj uzrasnoj kategoriji (kadetkinje) stigla do osmine finala. Njena klupska koleginica Edina Benke takođe je igrala u dve kategorije, kod pionirki je stigla do osmine finala, a kod kadetkinja stepenik više. Akoš Benke i Aneta Poljak, takođe takmičari Vojvodine, stigli su do osmine finala, Benke u pionirskoj konkurenciji, a Poljak u juniorskoj.

Organizatora turnira, STK Bečej, u hali OSC-a „Mladost“ predstavljale su tri stonoteniserke. Reka Bezeg je u pionirskoj konkurenciji stigla do osmine finala, dok su Ivana Ćućuz (pionirka) i Vesna Matijević (kadetkinja), turnir završile u takmičenju po grupama.
- Prisustvo najbolje rangiranih stonotenisera i stonoteniserki u svim kategorijama najbolje govori o kvalitetu drugog „Trofeja Bečeja“ i o našoj poziciji kada se govori o organizaciji. Zadovoljan sam i što se tiče nastupa naših takmičarki, igre i rezultata, jer naše stonoteniserke stiču iskustvo. Naše takmičarke, Reka i Ivana, bile su daleko mlađe od konkurencije u kategoriji pionirki, a i Vesna Matijević je dala sve od sebe, pa kad se sve sabere i više sam nego prezadovoljan - rekao je predsednik STK Bečej Goran Dragin.

Peta pobeda Vojvodine

U petom kolu Druge stonoteniske lige – Sever za žene Vojvodina je prošle nedelje kod kuće savladala ekipu Rapida iz Nikolinaca sa 4:1. Po jednu pobedu su ostvarile Sabina Šurjan, Sanja Mirilov i Aneta Poljak, kao i par Poljak-Šurjan. Gradištanke su pored Spartaka iz Subotice, posle pet odigranih kola jedina neporažena ekipa na tabeli.

Trofej Bečeja za pionire, kadete i juniore, rangirni turnir Stonoteniskog saveza Srbije, okupio je oko 300 takmičara iz 47 klubova iz Srbije. U obe konkurencije (muškoj i ženskoj) nastupili su skoro svi stonoteniseri koji su među prvih 16 na rang-listi STSS. Kod pionira prvo mesto zauzeo je Nikša Martinović iz Zmajeva, dok je kod pionirki najbolja bila Dragana Vignjević iz Obilića (Novi Kneževac). Nikola Marinković sa Stonoteniske akademije Kocić (Beograd) prvi je kod kadeta, Ivana Vejnović iz Sente kod kadetkinja, dok je kod juniora titulu najboljeg poneo Boris Mihailović iz zemunske Mladosti, a kod juniorki Aneta Maksut iz Sente.

I.S.

 

Naslovi

Popularni Članci