Međunarodni turnir „Zagiping“: Šurjan ekipna vicešampionka

  20 maj 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Domu sportova u Zagrebu od 13. do 15. maja održan je 58. međunarodni turnir u stonom tenisu „Zagiping“, na kome je učestvovalo više od 850 takmičara iz Norveške, Italije, Slovenije, Mađarske, Austrije, Rumunije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Portugalije, Češke i Hrvatske.

Jedini učesnik ovog turnira iz Bačkog Gradišta bila je Sabina Šurjan, jer klub zbog loše finansijske situacije nije mogao da pošalje više igrača, pa čak ni klupski trener nije pratio takmičarku. Ipak, ona je ostvarila izuzetan rezultat: u kategoriji ekipa do 11 godina, zajedno sa Tijanom Jokić iz Vršca, postala je vicešampionka turnira. Njih dve su pretrpele jedini poraz u finalu od reprezentacije Rumunije sa 3:1. U pojedinačnom delu takmičenja Sabina Šurjan je tek u polufinalu izgubila od najbolje rumunske igračice i tako osvojila bronzanu medalju. 

Najuspešnija ekipa turnira

U Bačkoj Topoli 15. maja održan je XII Nikola Tesla kup za kadete, gde su pored domaćih takmičara učestvovali i takmičari iz Rumunije. Stonoteniseri iz Bačkog Gradišta osvojili su šest medalja: Akoš Benke je u dve starosne kategorije (do 9 i 11 godina) bio prvak, Edina Benke takođe je bila prva u kategoriji do 13 godina, a druga u kategoriji do 15 godina. Kod najmlađih devojčica do devet godina Radmila Tominjak je osvojila drugo mesto a Barbara Đurčik je bila trećeplasirana. Gradištanci su tako postali najuspešnija ekipa turnira i osvojili i prelazni pehar.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci