Svetosavski turnir za osnovne škole: Najbolji su učenici iz OŠ „Petefi Šandor“

  11 februar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Drugi deo Svetosavskog turnira u fudbalu za đake na kom su se takmičile osnovne škole, mada je bio najavljen za 3, održan je 2. februara.

Nadmetale su se ekipe OŠ „Zdravko Gložanski“ iz Radičevića, OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bačkog Petrovog Sela, OŠ „Zdravko Gložanski“ iz Bečeja, OŠ „Petefi Šandor“ iz Bečeja, OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bečeja i OŠ „Sever Đurkić“ iz Bečeja.
Najbolja je bila ekipa škole „Petefi Šandor“ koja je sa gol razlikom slavila na turniru. Inače, turnir je igran po sistemu ispadanja u prvom delu, tako da su u drugom delu igrale tri najbolje ekipe (svaka sa svakom) iz prvog kruga.
Branioci prošlogodišnje titule đaci škole „Sever Đurkić“ nisu uspeli da sačuvaju prošlogodišnji status prvaka, jer su bili savladani u meču protiv tima škole „Zdravko Gložanski“.
U prvoj utakmici sastale su se ekipe bečejskih škola „Šamu Mihalj“ i „Sever Đurkić“ - „Sever Đurkić“ je slavio rezultatom 2:0, i tako obezbedio plasman u završni deo takmičenja. U drugoj utakmici „Zdravko Gložanski“ iz Bečeja pobedio je sa čak 10:0 ekipu „Šamu Mihalja“ iz Bačkog Petrovog Sela koja je tom utakmicom i završila takmičenje, da bi u poslednjoj utakmici prvog dela turnira škola „Petefi Šandor“ slavila u meču protiv „Zdravka Gložanskog“ iz Radičevića rezultatom 2:0.
Istog dana, u drugom delu turnira igrale su pobedničke selekcije škola. U prvoj utakmici finala sastale su se škole „Sever Đurkić“ i „Petefi Šandor“, a „Sever“ je slavio (2:1), u drugoj utakmici ekipa „Zdravka“ je savladala tim „Severa“ (1:0), koji je tako uklonjen iz borbe za prvo mesto. U poslednjoj, odlučujućoj utakmici škola „Petefi Šandor“ je uspela da savlada školu „Zdravko Gložanski“ rezultatom 3:2, i da sa gol razlikom (dati golovi) sebe postavi na pobedničko postolje Svetosavskog turnira za osnovne škole.
Za najboljeg golmana turnira izabran je Nataniel Bata iz Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, za najboljeg igrača proglašen je Laslo Mašić iz škole „Petefi Šandor“, a najbolji strelac turnira bio je Aleksandar Grujić iz škole „Sever Đurkić“.
Turnir je organizovalo Udru-ženje za školski sport i pedagoga fizičke kulture opštine Bečej, a nagrade i priznanja je obezbedila lokalna samouprava kao i pokrovitelji turnira.

V.Lj.

Naslovi

Popularni Članci