STK Vojvodina: Sabina Šurjan je u formi

  03 septembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Međunarodni kup Sente za pionire i kadete odigran je prošlog vikenda uz učešće 152 stonotenisera iz Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. STK Vojvodinu iz Bačkog Gradišta na ovom turniru predstavljalo je četvoro takmičara koji su osvojili tri bronzane medalje.

Najuspešnija je ovoga puta bila Sabina Šurjan koja je u dve konkurencije bila treća. Ona je bronzane medalje osvojila u konkurenciji devojčica rođenih 2000. godine i kasnije i u dve godine starijem uzrastu. Akoš Benke je takođe imao dobar nastup, u konkurenciji pionira savladao je favorite Florijana Fenjvešija iz Bačke Topole i Lazara Tomića iz Temerina, ali je u polufinalu poražen, tako da mu je pripala bronzana medalja.
Aneta Poljak i Edina Benke su u Senti prošle grupnu fazu takmičenja, ali su zaustavljene u četvrtini finala. Inače, Poljak je nastupila povređena, a zbog povrede stopala, prema prognozama lekara, neće trenirati punim intenzitetom do kraja oktobra.
Gradištanci su nastupili i u mađarskom gradu Solnok, na međunarodnom takmičenju „Kup Svetog Stefana“ za sve kategorije. Igrale su Sabina Šurjan, Edina i Akoš Benke, a radost klubu donele su devojčice koje su podelile treće mesto u konkurenciji 2000. godišta.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci