Tropski dani sredinom jula: Bečejci su spas tražili na bazenu

  30 jul 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Temperature vazduha od oko 20 stepeni Celzijusa koje od početka sedmice vladaju u Vojvodini ne govore nam da je sredina leta.

Ipak, tokom većeg dela jula bile su tropske vrućine sa temperaturama oko 35 stepeni.
Bečejci koji spas od vrućina vole da potraže na Tisi (i u njoj) nisu imali mnogo sreće. Reka se u korito povukla tek 10. jula, a iza nje je ostala gomila krtoga. Skidanje blata i čišćenje smeća u vikendicama i oko njih u Kamp naselju je potrajalo još nedelju dana, kafići i kafane na obali Tise su počele da rade tek prošlog vikenda, a splavovi koje Bečejci koriste za ulazak u vodu uglavnom nisu sređeni. Oni najhrabriji su se tih dana kupali na popularnim „stepenicama“, gde je Tisa bila veoma brza i nosila je razno smeće, čak i frižider i sudoperu, koje je „povukla“ iz priobalja.
Jedina alternativa za „preživljavanje“ tropskih dana bili su kućni „pritvor“ sa klima uređajem, ili rashlađivanje u olimpijskom bazenu OSC-a „Mladost“. Na bazenu je vladala velika gužva, a vikendom je traženje mesta za ostavljanje peškira (osim na tribinama) ili pronalazak slobodnog dela ivice bazena, bila nemoguća misija. I voda u bazenu je bila pretopla (od 28 do 30 stepeni Celzijusa), ali to nije smetalo deci i omladini da izvode razne vratolomije i uživaju u čarima leta.
Svako je spas od vrućina pronalazio na svoj način, a posle prolaznog zahlađenja, prema najavama meteorologa, od vikenda se očekuje toplije vreme. U avgustu će nas „pogoditi“ još jedan talas tropskih vrućina.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci