Ispovest prevarene građanke: Kako da ne omršavite

  30 jul 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

- Šta si danas jela?
- Ručala sam bananu. A ti?
- Popila sam zelenu kafu. Potom sam za večeru pojela krastavac.

Da ne bude zabune, nije reč o razgovoru ljubiteljki voća i povrća falusnog oblika. Stvar je mnogo ozbiljnija: radi se o dijetama. Ova tema je u letnjim mesecima kada treba obući kupaći kostim, ne daj bože, bikini, veoma aktuelna.
Oni koji nisu debeli ili „elegantno popunjeni“, ne bi verovali šta smo mi žene u stanju da uradimo kako bismo omršavile makar nekoliko kilograma. Naravno, i muškarci drže dijete, ali su mnogo razumniji od žena. Ili lažu.
Daću vam nekoliko dobrih (anti)saveta, jer sam zarad dobrobiti polovine čovečanstva – naime, 51 posto stanovništva na kugli zemaljskoj čine žene –, a pomalo i da omršavim, da se ne lažemo, sprovela veoma skup eksperiment.
Savet broj 1: Ne treba verovati onima koji reklamiraju pilule, čajeve i ostale drangulije za mršavljenje.
Savet broj 2: Ako ste do sada bile debele, verovatno ćete biti i dalje – ukoliko se ne bavite sportom i ne jedete manje.
Savet broj 3: Čokolada u 11 sati uveče ili u tri ujutro neće vam pomoći.
Savet broj 4: Bicikl vam neće koristiti ukoliko samo prolazite pored njega.
Savet broj 5: Anticelulit kreme vrede koliko i pilule za mršavljenje.
Znam o čemu govorim, jer sam probala svašta.
Počelo je s dijetom sa suvim šljivama. Za sedam dana trebala sam se otarasiti tri ili četiri kilograma. Rezultat: baš ništa.
Potom sam deset (10) i još jednom: DESET dana mučila sebe konzumirajući čorbu od kupusa za doručak, ručak i večeru. Užinu sam preskočila. Tvrdim da nema goreg jela od čorbe od kupusa. Za deset dana trebala sam izgubiti 4-5 kilograma. Rezultat: mrzim kupus.
Pokušala sam da omršavim i razdvajanjem namirnica. Prvog dana sam valjda jela povrće, drugog meso, trećeg testo – večera je kolač ili sladoled – a četvrtog voće. Ko je lud, petog dana može da pije samo vodu. I tako, dok možete. Ja sam mogla dve nedelje. Rezultat: -2 kilograma. I onda je stalo. Potom sam vratila 3 kilograma.
Pokušala sam i da ne jedem uopšte. Tri dana sam pila vodu i sokove (bez šećera, naravno). Rezultat: vrtelo mi se u glavi.
Bilo je tu još dijeta s krompirom, sirom, bananama, krastavcima. Rezultat: ništa i ništa.
Uvidela sam da dijete nisu za mene.
Tada sam poželela da iskusim blagotvorno dejstvo pilula i ostalih drangulija za mršavljenje.
Počela sam relativno jeftino, kupila sam minđušu za mršavljenje, potom uložak za cipele za mršavljenje. Rezultat u oba slučaja: baš-baš ništa.
Kad uđeš u začarani krug, veoma je teško odustati, pa sam pila i nekakav milkšejk (ukus jagode). Ako je i bilo rezultata, ja ga nisam uočila.
Onda su došle pilule i praškovi: tablete samo za dan, tablete za dan i za noć, tablete za ujutro, za pre jela, za posle večere, praškovi za mršavljenje odvratnog ukusa, zelena kafa (dva kilograma manje za tri dana, a posle 14 dana vratila sam i ta dva kilograma). Pila sam i čajeve za mršavljenje. Bolje da nisam, samo su mi „ofarbali“ prelepu belu šolju za čaj od pola litre.
Ne znam koliko sam para izbacila kroz prozor, odnosno dala prevarantima. Jednom sam čak i vratila prodavcu polupraznu bocu s molbom da mi, u skladu s obećanjem iz reklame, vrati pare, jer tablete nisu delovale. Pogađate, pare nisu vraćene.
Sve u svemu, na kraju mukotrpnog, skupog i bezveznog eksperimenta – takva sam kakva sam i bila. Imam, pa, neeekoliko kilograma više nego što bih volela. Ali sam pametnija i ne verujem više u čudotvornu moć „sredstava“ za mršavljenje.
Možda – ali samo možda – ću za kraj probati još ovaj najnoviji napitak…

Kristina Demeter Filipčev

Naslovi

Popularni Članci