Teniseri TK Tisa i TK Spin odlični na turnirima: Bečejski teniseri osvajaju pehare

  30 jul 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Druga polovina juna i jul su bili veoma uspešni za mlade takmičare bečejskih klubova TK Tisa i TK Spin, jer su osvojili deset pehara za prva tri mesta na turnirima raznih kategorija.

Finale za Milana Vranješa

Petoro tenisera TK Tisa takmičilo se na tri turnira, a u vitrine kluba doneli su pet pehara. Najbolji plasman ostvarili su Alba Mehić i Milan Vranješ, koji su se plasirali u finale turnira na kojima su nastupali, ali su oboje poraženi.
Vranješ je do svog prvog finala u karijeri stigao na turniru koji je organizovao novosadski TK Meridiana za dečake i devojčice do 14 godina starosti (treća kategorija, žreb na 64 dečaci, 32 devojčice). Mladi teniser TK Tisa je do finala pobedio klupskog druga Nikolu Kovjanića, zatim Nikolu Savića (TK NS 2002), Vanju Popova (TK Galeb, Zrenjanin), Matijasa Sandola (TK Inter, Novi Sad) i Miloša Vujačića (TK Elit, Novi Sad), ali je u finalu morao da „položi oružje“ pred Stefanom Roganovićem, teniserom TK Meridiana.
Na turniru za devojčice koji se igrao uporedo, nastupile su tri teniserke TK Tisa. Anamarija Stevanović i Zorana Dajević su podelile treće mesto, Stevanović je poražena od Mie Čović, a Dajević od Tamare Zorić (obe iz TK Meridiana). Daniela Tepša, treća Bečejka koja je nastupila na ovom turniru, završila je takmičenje u četvrtini finala, a bolja od nje je bila klupska drugarica Zorana Dajević.
Dajević je jedina u klubu u julu osvojila dva pehara. Posle trećeg mesta u Novom Sadu, na turniru u Zrenjaninu (TK Galeb, treća kategorija) otišla je korak dalje i plasirala se u finale. U završnom meču poražena je od Mie Čović (TK Meridiana).
Alba Mehić je bila sjajna na turniru prve kategorije za teniserke do 18 godina koji je odigran u Šapcu. Mehić je u četvrtini finala bila bolja od Jelene Tasovac (TK Gemaks, Beograd), u polufinalu je pobedila drugu nositeljku Milanu Atanasijević (TK Tenis point, Čačak), a u finalu je posle velike borbe izgubila od Dajane Dukić iz novosadskog TK Inter.

Prva titula za Rolanda Farkaša

Takmičari TK Spin su u poslednjih mesec i po dana nastupili na pet turnira, a kući su se vratili sa isto toliko pehara. I ovoga puta blistale su vedete ovog kluba, Rebeka i Roland Farkaš i Teodor Češljarov.
Iako je do sada u karijeri osvajao bronzane pehare, Roland Farkaš do takmičenja u Subotici nikada nije nastupao u finalu. Ipak, na severu Vojvodine, Farkaš je po prvi put igrao finale i osvojio svoju prvu titulu pobedivši Aleksu Miletića (TK As, Novi Sad) sa 2:1. Roland je na Otvorenom prvenstvu Subotice (III kategorija, žreb na 64) za dečake do 16 godina do finala pobedio Andreja Privizera (TK NS 2002), Stefana Mitrovića (TK Snupi, Novi Sad), Zorana Selaka (TK ŽAK, Sombor) i Lazara Petljanskog (TK Ekomil, Subotica).
- Presrećan sam osvajanjem prve titule u karijeri. U Subotici sam sva tri dana igrao dobar tenis, žestok rad tokom tri godine je počeo da se isplaćuje i nadam se da će tako biti i u budućnosti i u jačim kategorijama - rekao je Roland Farkaš.
Istog dana (10. jul) titulom na turniru u Mokrinu se okitila i Rebeka Farkaš. Ona je bila najbolja na „Danima Mike Antića“, turniru treće kategorije (žreb na 32) za devojčice do 12 godina starosti. Rebeka je maksimalnim rezultatom savladala sve svoje protivnice, Katalin Horti (TK Senta), Unu Pejanović (TK Palić), Ivanu Đorđević (TK Ns 2002), Jelenu Pjeranović (TK Viner, Novi Sad) i Teodoru Ševo iz novosadskog kluba As.
Rebeka je nastupila i na Prvenstvu Srbije do 12 godina u igri parova (A kategorija) koje je odigrano u Somboru. Ona je u paru sa Slađanom Sovilj iz domaćeg kluba ŽAK osvojila drugo mesto, u finalu su poražene od para Mia Mijatović (TK Kolo, Beograd) – Natalija Popović (TK Čačak).
Treći pehar u razdoblju od mesec i po dana Rebeka Farkaš je osvojila na turniru prve kategorije (žreb na 32) koji je odigran u Kruševcu. Ona je u svojoj uzrasnoj kategoriji stigla do treće pozicije na turniru, pobedivši Milicu Aleksić (TK KTK, Beograd), Jelenu Minić (TK Zaječar) i Miu Mijatović (TK Kolo, Beograd), a u polufinalu je poražena od Kristine Miletić iz aranđelovačkog TK IV-As.
Teodor Češljarov je bio dobar na turniru koji je organizovao TK Galeb za dečake do 16 godina (treća kategorija). On je podigao pehar za treće mesto pobedivši Artioma Dimitrieva i Aleksu Kuridžu (obojica iz TK Elit, Novi Sad), a u polufinalu je poražen od Alekse Miletića (TK As, Novi Sad).

S.M.

Naslovi

Popularni Članci