Fijasko ankete o imenu trga: Besmislen potez lokalne vlasti

  11 jun 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Poslednjeg dana maja završeno je anketiranje stanovnika Bečeja o tome da li žele da promene ime trga u centru grada. Lokalna samouprava je uputila poziv građanima da kažu da li žele da menjaju ime trga na osnovu predloga opštinske komisije za spomenike i nazive trgova. Prema predlogu, novi naziv trga bio bi Glavni trg umesto Trga oslobođenja.

Protiv promene naziva trga, osim građana kojima se ta ideja činila nepotrebnim i budalastim, protestovalo je i udruženje boraca u Bečeju.
Rezultati ankete još nisu poznati, upravo se analiziraju dobijeni podaci koji će zatim biti upućeni Opštinskom veću lokalne samouprave, pa će ovo telo da odluči da li će zatražiti od lokalnog parlamenta da se izjasni o promeni naziva trga.
Inače, ova inicijativa je zaista bila nepotrebna i besmislena, jer je od naziva bilo čega mnogo važnije da li to nešto služi svrsi, a ruinirana bečejska Pogača ne služi ničemu, te bi trebalo razmisliti o rekonstrukciji trga, a ne o promeni njegovog imena.
Očigledno slično misle i građani, koji su ignorisali poziv lokalne samouprave da učestvuju u anketi o promeni naziva trga. Naime, od 22.000 građana sa biračkim pravom sa teritorije grada Bečeja „glasalo“ je samo njih 154.
Sada bi bilo lepo da predstavnici opštine saopšte koliko je novca potrošeno za organizovanje ove besmislene ankete.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci