Međunarodno Otvoreno prvenstvo Bečeja: Sabina Šurjan sa dva zlata

  04 jun 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Međunarodno Otvoreno prvenstvo Bečeja za poletarce, pionire i kadete održano je prošlog vikenda u DTV Partizan uz učešće 159 takmičara iz 32 kluba sa teritorije Rumunije, Rusije i Srbije.
Na izuzetno kvalitetnom turniru nastupili su i klubovi iz opštine Bečej, STK Vojvodina iz Bačkog Gradišta i STK Bečej.

Ovoga puta uspešniji su bili stonoteniseri iz Bačkog Gradišta koji su osvojili sedam medalja, četiri zlatne, srebrnu i dve bronzane.
Najuspešnija je i ovoga puta bila Sabina Šurjan koja se najsjajnijom medaljom okitila u dve konkurencije. Ona je prvo mesto osvojila u konkurenciji pionirki (treći i četvrti razredi osnovne škole) i u konkurenciji kadetkinja (peti i šesti razredi). Zlatnu medalju osvojili su i Akoš Benke (pioniri, prvi i drugi razredi) i Aneta Poljak (kadetkinje, sedmi i osmi razredi). Srebro je u kategoriji poletarki pripalo Radmili Tominjak, dok su bronze osvojile Barbara Đurčik (pionirke, prvi i drugi razredi) i Edina Benke (pionirke, peti i šesti razredi). Gradištanci Silard Kovač i Dorian Bata stigli su do osmine finala, a Marko Vukelić je turnir završio u takmičenju po grupama.
Ispred STK Bečej nastupilo je četvoro mladih takmičara. David Čolak, Nemanja Lazendić, Brigita Bilik i Vesna Matijević nisu uspeli da prođu grupnu fazu takmičenja. Međutim, i pored toga, organizatori su zadovoljni Otvorenim prvenstvom Bečeja:
- Naši takmičari su još uvek neiskusni i za njih ima vremena da postignu dobre rezultate. Dobro je što su igrali, jer samo tako će steći neophodno iskustvo. Nadam se da će im ovaj turnir dati elana da rade još više i dostignu najbolji mogući nivo. Uslove za to imaju, potreban je samo veliki rad. Organizacijom turnira smo zadovoljni, a da je sve bilo dobro govore pohvale koje su nam uputili treneri i roditelji učesnika, pogotovo onih iz inostranstva - rekla je Zorana Josimović, trenerka STK Bečej.
I rukovodstvo STK Vojvodine bilo je zadovoljno:
- Gledajući masovnost i solidan kvalitet takmičara na turniru, mogu reći da sam zadovoljan rezultatima koje su postigli takmičari Vojvodine. Sabina Šurjan i Akoš Benke su osvajanjem prvih mesta još jednom pokazali da su neprikosnoveni u svojim kategorijama. Ove sezone su učestvovali na petnaestak turnira i kući su se uvek vraćali sa zlatom. I Aneta Poljak je bila dobra, kao i takmičari koji su prošli grupe. Deca su talentovana, potrebno je da radimo sa njima još više, ali će sve to trajati dok roditelji budu imali entuzijazma. Sve se svodi na to, jer pomoć od opštine imamo samo na rečima i ono što dobijamo je nedovoljno da ispratimo sve troškove. Nažalost, to je surova stvarnost našeg sporta - rekao je Šandor Poljak, trener STK Vojvodina.
STK Bečej će već narednog vikenda, u DTV Partizan, organizovati novi turnir. U pitanju je međunarodno Otvoreno prvenstvo Bečeja za veterane koji će okupiti preko stotinu stonotenisera iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Makedonije, Slovenije i Hrvatske. U subotu je na programu pojedinačno, a u nedelju ekipno prvenstvo (revijalno). Takmičenja oba dana počinju u 9 sati. Ulaz u Partizan je besplatan.

S. Malešev

Naslovi

Popularni Članci