Inicijativa u Bačkom Gradištu: Peticije za vodu i za smenu

  07 maj 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U prethodnim brojevima novina pisali smo o aktivnostima Grupe građana – Građanska inicijativa Bačkog Gradišta u vezi sa vodosnabdevanjem u ovom naseljenom mestu.

Naime, pokretači inicijative smatraju da - pošto je od 1. januara 2010. godine Javno preduzeće Vodokanal preuzelo posao obavljanja vodosnabdevanja naseljenog mesta od Mesne zajednice - ima spornih tačaka u ugovoru koji građani sada potpisuju sa Vodokanalom o snabdevanju vodom (selo se snabdeva tehničkom vodom, ali ne zna se do kada, tehničke greške u ugovoru, uslovljava se isplata ranijih dugova itd.). Zato je prošlog četvrtka održan zbor građana, na kojem su bili prisutni građani Bačkog Gradišta, pokretači građanske inicijative, sekretar Mesne zajednice i predstavnici Vodokanala.
Srđan Mitrović učesnik građanske inicijative, rekao je da se na zboru građana nisu pojavili predstavnici lokalne samouprave i predsednik Saveta Mesne zajednice, a da su predstavnici Vodokanala saopštili građanima da ovo preduzeće ne može da menja ugovore koje potpisuju građani o snabdevanju vodom, jer je Opštinsko veće (lokalna vlada) donelo odluku o tome. Zato je sada započet posao prikupljanja potpisa građana, kako bi se peticijom zatražila od opštine promena ugovora o snabdevanju vodom zbog pomenutih spornih tačaka, a istovremeno se priprema i peticija kojom će se zatražiti smena rukovodstva Mesne zajednice Bačko Gradište.
Sledeći zbor građana trebalo bi da bude održan sredinom maja meseca, rekao je Srđan Mitrović.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci