Listanje starih novina: Novo vreme

  23 april 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Zakon o stanovima

Nacrt zakona o stanovima dovršen je i u odboru pretresen. Krajem ovog meseca izaći će već pred skupštinu, da može već od 1. maja stupiti u život.

(Novo vreme, 12. april 1925. godine, rubrika: Vesti str. 3)

Zakon o štampi

Gotov je nacrt zakona o štampi. Njime su nezadovoljni naročito novinari i štampari. Čuje se da će za vreme praznika biti održano nekoliko zborova koji će tražiti da se zakon o štampi ublaži da ne bude tako strog.

(Novo vreme, 12. april 1925. godine, rubrika: Vesti str. 3)

Hiljadugodišnja proslava

Ove godine se navršuje hiljada godina od smrti prvog srpskog vladara sv. Jovana Vladimira Ohridskog. Pre hiljadu godina sv. Jovan Vladimir osnovao je prvu srpsku državu Zetu. O njemu i sada postoje u narodu mnoge legende. Ove godine će se svečano proslaviti hiljadugodišnjica njegove smrti u Ohridu.

 (Novo vreme, 12. april 1925. godine, rubrika: Vesti str.3)

Sudar automobila

U četvrtak pre podne jurio je ulicom Kralja Aleksandra jedan vojnički auto. Na raskrsnici Vilzonove ulice udario je jedna puna kukuruzom natovarena kola te ih izvrnuo zajedno sa kočijašem. Kola su iskrjana, a kočijaš se lako ugruvao. Policija je o tome uzela zapisnik. Dobro bi bilo da policija u opšte pripazi na automobile, koji nepropisnom brzinom jure našim ulicama, a naročito na one, što ne daju signal te ih iz pobočnih ulica i ne primećuju.

(Novo vreme, 19. april 1925. godine, rubrika: Vesti str. 3)

Naslovi

Popularni Članci