Listanje starih novina: Novo vreme

  26 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Šta stvara ugled čoveku

Pre nekog vremena izvešten je jedan beogradski kelner da mu je ujak iz Amerike ostavio 27 miliona dinara. Tako je jedan siromah čovek postao u momentu bogataš.

Novac mu je odmah u bankama i upućen, da mu se isplati. I dotle neviđen i nepoznat postao je odjednom predmet opšte pažnje. Najotmeniji krugovi su se otimali o njegovo društvo i poznanstvo. Svi su mu nudili razne usluge i savete. I sve to radiše samo zato što je bogat. Svakojako je ovo za današnje društvo vrlo interesantno, kako se ipak ne ceni čovek nego zlatno tele. Žalosno je ali je tako.

(Novo vreme, 15. mart 1925. godine, rubrika: Vesti, str.3)

Novi Glasnik

U „Novom Glasniku“ je 24. januara 1926. godine objavljen tekst naslovljen „Ispravka biračkih spiskova“.
„Opštinsko poglavarstvo u St. Bečeju izdalo je objavu u kojoj poziva sve one, koji po zakonu imaju pravo glasa za izbore narodnog poslanika, a u birački spisak uzeti nisu, mogu se prijaviti do 31. januara ove godine, kod opštinskog poglavarstva soba broj 13. sa ispravama radi uvrštenja u birački spisak. S toga pozivamo sve građane naše opštine da se svaki lično uveri, dali je u birački spisak uveden, pa ako nije, neka traži, da se odmah uvede. Potrebna uputstva svakodnevno daju Đura Doroslovački zamenik narodnog poslanika i Vladan Živković, sekretar narodne radikalne stranke. Dužnost je svakog građanina, da se postara, da u birački spisak uveden bude.“

(Novi Glasnik, 24. januar 1926. godine, str. 3, rubrika: Vesti)

Naslovi

Popularni Članci