Banovićin a Petőfi kultúrkör tagjai - Tapsvihar Boszniában

  15 septembar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Városunk és a boszniai Banovići az elmúlt néhány évben kitűnő kapcsolatokat ápol, a két település partnervárosi kapcsolatot alakított ki.

A Tuzlához közeli helység vezetői részt vettek augusztus 1-jén az óbecsei városnapi rendezvényen, amikor felvették a kapcsolatot a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör vezetőivel és szeptember 2-ára meghívták az egyesület csoportjainak műsorát Banovićire.
„Nagy megtiszteltetés a Petőfi kultúrkörnek, hogy első becsei csoport lehetett, amelyet meghívtak a partnervárosba, akikkel eddig csupán hivatalos kapcsolat létezett a városi vezetők szintjén, ami a városnapi látogatásokban merült ki, valamint a focicsapatok versenyében. Az is megtiszteltetésnek számít, hogy ez a fellépés és a meghívás az iszlám egyik legnagyobb ünnepének másnapján volt”, mondta Ferenc Edvin, a kultúrkör alelnöke.
A kultúrkör ötven tagja színes műsort készített, amelyben néptáncok, modern táncok és népdalok szerepeltek. A település központjában felállított színpadon mutatták be az egy órás műsort. „Tapsvihar zárta a programunkat, és már ott a helyszínen is visszaváró felkérést kaptunk, valamint ezt levélben is megerősítették”, mondta a kultúrkör alelnöke.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci