Knežev grupa“ ulaže dva miliona evra u „Tisa garden“: Sledeće godine novi hotel na hipodromu

  23 mart 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na obali reke Tise, na delu hipodroma u Bečeju 2020. godine trebalo bi da bude započeta izgradnja hotela sa četiri zvezdice „Tisa garden“, saopštio je sredinom marta na konferenciji za novinare vlasnik investitora, „Knežev grupe“, Dragan Knežev.

Novinarima je predstavljen idejni projekat hotela, čija izgradnja bi iznosila oko 2 miliona evra, a zaposlenje u njemu bi našlo tridesetak osoba.
Budući hotel trebalo bi da ima 25 dvokrevetnih soba i dva VIP apartmana sa zelenim površinama na krovu.

Sve sobe će gledati na reku Tisu, jer je to bio zahtev investitora, saopštio je tvorac idejnog projekta, arhitekta Zoran Đorđević, koji je istakao da će hotel, čiji oblik podseća na potkovicu, biti izgrađen na tri nivoa, a da bi sve sobe gledale na reku Tisu, s obzirom na to da je hipodrom u depresiji u odnosu na nasip, hotel će biti izgrađen na veštačkom brdu.

Hotel će imati velnes i fitnes centre, salu za konferencije, restoran, zatvoreni i otvoreni bazen, sve to na nešto više od 3.000 kvadratnih metara. Objektu bi se kolima i pešački pristupalo sa kružnog toka u nivou visokog prizemlja. Restoran i spa centar biće otvoreni za sve građane, ne samo za goste hotela, saopštio je Dragan Knežev.

On je rekao da će novi hotel uticati na turističke potencijale opštine, da će kapaciteti svakako biti iskorišćeni, jer „Knežev grupa“ sarađuje sa inostranim poslovnim partnerima, te ima veliki broj poseta i noćenja u Bečeju, a često se stvaraju problemi zbog nedostatka smeštajnih kapaciteta u ovom gradu, a osim poslovnih partnera vlasnika hotela, smeštaj će moći da koriste sportske ekipe, poslovni ljudi, a biće mogućnosti i za organizovanje seminara itd.

Arhitekta Đorđević je istakao da se vodilo računa o tome da se budući hotel uklopi u ambijent. On je, kako je rekao, pre oko 30 godina učestvovao i u izradi projekta hotela „Bela lađa“ u neposrednoj blizini placa gde će se graditi novi hotel.

Upitan šta će biti upravo sa tim, sada već prilično ruiniranim hotelom „Bela lađa“, naime, AIK banka, čije je vlasništvo taj objekat, nedavno je potpisala predugovor s budućim vlasnikom, Dragan Knežev je odgovorio da će o toj temi govoriti na posebnoj konferenciji za novinare kada bude bio potpisan ugovor o kupovini hotela, a predugovor je potpisan sa preduzećem čiji je manjinski suvlasnik njegov sin Ivan Knežev, koji je dodao da pre potpisivanja ugovora treba da se reše neka tehničko-pravna pitanja, a ako to bude bilo kako treba, novinarima će biti dostupni detalji plana sa hotelom „Bela lađa“.

Ta dva hotela svakako neće konkurisati jedno drugom, dodao je Dragan Knežev.
Hotel će se koristiti i za potrebe akvaparka, kada bude bio izgrađen, takođe na nekadašnjem hipodromu kraj Tise.

Predsednik opštine Dragan Tošić je istakao da će akvapark sigurno biti u Bečeju, uskoro se očekuje izgradnja degazatora na geotermalnoj bušotini, a toplu vodu će koristiti i budući hotel „Knežev grupe“.

On je rekao da je veoma zadovoljan idejnim projektom budućeg hotela, a ponovio je da će 2020. godine, epicentar radova biti na reci Tisi.
Idejni projekat predat je opštinskom Odeljenju za urbanizam, do kraja godine se očekuje izrada građevinskog projekta ukoliko se oceni da je idejni projekat u skladu sa generalnim urbanističkim planom, a izgradnja hotela potom trebalo bi da traje od godinu do godinu i po dana.

Podsetimo da je „Knežev grupa” plac gde će biti izgrađen hotel prošlog leta kupila od lokalne samouprave za 7,38 miliona dinara.

Rok za izgradnju je 3 godine od trenutka kupovine placa. Na oglas za kupovinu parcele površine 1 ha 25 a 46 m² kraj dolme, prekoputa nekadašnjeg hotela „Bela lađa“, na nekadašnjem hipodromu u javnoj svojini opštine Bečej, u proleće 2018. godine prijavila se samo firma „Knežev grupa“ iz Bečeja.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci