Agencija za borbu protiv korupcije: Živkov može da ostane odbornik

  12 avgust 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pojedini poslanici u Skupštini Vojvodine ovih dana kovertirali su svoje ostavke kako bi mogli da sačuvaju drugu funkciju – mesto predsednika opštine ili gradonačelnika. Za razliku od Dragana Markovića i Veroljuba Stevanovića, jedini narodni poslanik iz opštine Bečej Dragan Živkov iz Srpske radikalne stranke neće morati da se odriče druge funkcije – mesta odbornika u Skupštini opštine Bečej.

- Narodni poslanik Dragan Živkov, koji je istovremeno i odbornik Skupštine opštine Bečej, na osnovu Zakona o Agenciji nema smetnje da ih vrši, s obzirom da su u pitanju javne funkcije na koje je funkcioner izabran neposredno od građana - navode u Agenciji za borbu protiv korupcije.
Međutim, za razliku od Živkova, Laslo Feher, koji je po većinskom principu izabran iz opštine Bečej za poslanika u Skupštini Vojvodine moraće da se odrekne druge funkcije koju obavlja – predsednika Saveta Mesne zajednice Bačko Gradište.
- Agencija za borbu protiv korupcije vršenje poslova u mesnim zajednicama tretira kao vršenje drugog posla, pa se u tom slučaju, u zavisnosti da li je poslanik na stalnom radu, primenjuje član 30 Zakona o Agenciji, kojim je propisano da funkcioner ne može obavljati drugi posao ili delatnost za vreme vršenja javne funkcije koja zahteva rad sa punim radnim vremenom ili stalni rad - navode u Agenciji.

M.V.

Naslovi

Popularni Članci