BUM postavlja klupe na Pogači: „Da zaživi centar sivi“

  12 avgust 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Centar Bečeja je ružan i propao. Propada i dalje. Bez obzira na to što je lokalna vlast pre nekoliko godina objavila konkurs s ciljem da kupi idejne projekte o rekonstrukciji Pogače, te da na osnovu njih rekonstruiše centar grada, sve je ostalo samo na tome da je za kupljene idejne projekte plaćena pozamašna suma i da su oni prikazani na izložbi u pozorištu. Od tada se ćuti i ne talasa, a Pogača i dalje propada. To je uočilo i Bečejsko udruženje mladih – BUM, te zbog toga sprovodi akciju „Da zaživi centar sivi“.

Lokalni mladi su mišljenja da je centar grada pust, jer tamo ne postoji nijedna klupa. BUM je tokom jula pokrenuo inicijativu sakupljanja donacija za izradu klupa za centar. Članovi BUM-a su obišli preko 70 lokalnih preduzeća od kojih se 15 do sada odazvalo pozivu i uplatilo najpovoljnijem proizvođaču „MetalPro Sportu“ sredstva u iznosu od 12.000 dinara za po jednu klupu. Akciji se priključila i opština Bečej, koja će uplatiti sredstva za još 10 klupa. Ukupno je sakupljeno preko 300.000 dinara, što znači da će tokom avgusta bečejski centar zaista zaživeti i postati bogatiji za tridesetak klupa, saopštili su BUM-ovci.
Mladi Bečejci konstatuju i da su klupe u centru koje su postavljane ranijih godina nestajale zbog vandalizma pojedinaca, te sada ova nevladina organizacija sprovodi kampanju i organizuje javnu akciju kako bi primerom apelovala na građane da čuvaju nove klupe. „Veličinu naše akcije i pozitivnog primera prepoznala je Krovna organizacija mladih Srbije koja je Bečej i ovu BUM akciju izabrala za jednu od šest lokacija na kojoj će se obeležiti Dan mladih i biti promovisan na nacionalnom nivou“, piše u saopštenju BUM-a.
Završna javna akcija, postavljanje klupa u centru Bečeja koju je promovisao i Čaba Silađi, reprezentativac Srbije u plivanju inače i osnivač BUM-a, održana je u sredu na Pogači kada je istovremeno održana i akcija krečenja žardinjera. U toku dana trebalo je da bude montirano desetak klupa.

K.D.F. i LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci