Nove korpe za smeće u gradu: Za 220 korpi 12.000 evra

  12 avgust 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Uoči proslave Dana grada u centru Bečeja osvanule su nove korpe za smeće, za koje je iz opštinskog budžeta izdvojeno 1,2 miliona dinara.

Za sada u užem centru grada ima 39 novih korpi za smeće, a prema informacijama dobijenim iz Komunalca, u narednom periodu će se postaviti kante i u širem centru, kao i duž šetališta i keja na Tisi.
„Korpe su kupljene putem javne nabavke, izabrana je privatna firma iz Bečeja koja pravi takve kante i do kraja godine će ih biti postavljeno ukupno 220“, rekla je Eržebet Feher, direktorica Komunalca, međutim, nije znala da kaže kolika je cena jedne korpe, da li je 4.200, 4.400 ili 4.600 dinara, jer joj nije bila pri ruci dokumentacija.
Održavanje korpi za smeće je u nadležnosti Komunalca.
Preostaje da vidimo na kom nivou nam je svest o čuvanju javne imovine i čistoći grada, pošto se nebrojeno puta desilo da nesavesni građani ili oni sa „viškom adrenalina“ uništavaju i tuđu i zajedničku imovinu. Nije na odmet napomenuti da svi građani Bečeja porezom i ostalim dažbinama pune opštinski budžet iz kojeg je upravo za kupovinu ovih korpi obezbeđeno 1,2 miliona dinara – 12.000 evra – a, recimo, to je četvrtina sume koja se obezbeđuje za narodnu kuhinju, ili jedan i po budžet za sprovođenje Lokalnog plana akcije za decu.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci