Zašto su đaci iz OŠ „Sever Đurkić“ čekali četiri sata da krenu na put: Gorak ukus ekskurzije

  17 februar 2017
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Više od stotinu đaka iz Osnovne škole „Sever Đurkić“ trebalo je da 15. februara oko 7.30 časova ujutro krene na petodnevnu ekskurziju na Zlatibor, međutim, dva autobusa prevoznika „Integral travel BG“ d.o.o. iz Novog Sada nisu krenuli put Zlatibora do 11.25 časova.

Roditelji i deca od 1. do 4. razreda osnovne škole, njih 108, smrzavali su se nekoliko sati ispred sportskog centra i u predvorju ustanove i do pola 11 nisu znali da li će krenuti na put.

Učiteljice iz škole „Sever Đurkić“ koje su trebale da vode decu na ekskurziju nisu želele da razgovaraju sa novinarima o tome šta je krenulo naopako i zašto autobusi nisu krenuli na put u predviđeno vreme.

Predstavnik turističke agen-cije „Arka turs“ iz Novog Sada, preko koje je organizovana ekskurzija, takođe nije bio voljan da objasni u čemu je problem, a to nije učinila ni osoba za koju su roditelji rekli novinarima da je iz turističke agencije, negirajući da je njen predstavnik.

Prema izjavama roditelja, problem je nastao jer je saobraćajna policija koja kontroliše prevoznike pre upućivanja na ekskurzije, našla nekoliko nepravilnosti prilikom kontrole dokumenata prevoznika. Jedan od roditelja Goran Popov je za Bečejski mozaik izjavio: „Koliko smo obavešteni problem je da autoprevoznik kojeg su poslali, nema dovoljan broj registrovanih sedišta, koliko znam, ima 107 dece, ali oni imaju osamdesetak i nešto registrovanih sedišta u dva autobusa. Šta su hteli da izbegnu? Valjda cenu registracije, ne znam da li je to bila fora. I određeni vozači nemaju ugovor, valjda je jedan od njih u penziji i navodno nema ugovor sa prevoznikom. `Arka turs` je agencija koja je iznajmila autobuse koji nisu adekvatni za ovaj put. Čekamo ovde od 7 sati, sad je oko pola 11“.

O tome da li će roditelji preduzeti nešto protiv prevoznika i agencije, Popov je rekao: „Definitivno neću pričati lepo o njima, o čitavoj organizaciji i o toj turističkoj agenciji. Mislim da im ovo i nije prvi put“.
Dok su roditelji čekali ispred sportskog centra postojala je ideja da umesto ponuđenog prevoznika angažuju autobuse Bečejprevoza, međutim, s obzirom na to da je bio državni praznik, nije bilo moguće da ti autobusi prođu adekvatne tehničke preglede.

Saobraćajna policija je oko deset sati ponovo izašla na lice mesta, jer izgleda da je prevoznik iz Novog Sada poslao nove šofere u Bečej i verovatno i dopunu dokumentacije, jer je policija, nakon što je još jednom pregledala autobuse i dokumentaciju i podvrgla vozače alkotestu, dala dozvolu da autobusi mogu da krenu put Zlatibora.

Tako su deca sa nekoliko sati zakašnjenja i zasad bez ičije odgovornosti oko pola 12 krenula na ekskurziju.

U želji da sazna u čemu je bio problem, novinar Bečejskog mozaika je pozvao „Integral travel BG“ d.o.o. iz Novog Sada, međutim, na broj telefona firme koji je naveden u Agenciji za privredne registre i na internetu, 15. februara javila se osoba koja je rekla da navedeni broj telefona više ne koristi ta firma.

U turističkoj agenciji „Arka turs“ iz Novog Sada 15. februara se niko nije javio na telefon.

K.D.F.Naslovi

Popularni Članci