Könyvbemutató, koncert és kísérletek: Márti és Tomi a Petőfi iskolában

  11 april 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

A Márti, a kiselefánt és a Tomi, a varázsló című könyvek bemutatóját március 5-én tartották meg a Petőfi Sándor iskolában.

A Than Fivérek Értelmiségi Kör kiadványait Toma Viktória szerző mutatta be, míg a szépszámú gyermeksereget Kulcsár Sarolta, Kollár Karolina és Kovács Ildikó kalauzolták a kémia és a fizika világába felolvasással és kísérletekkel.

A két könyv, amely magyar és szerb nyelven is megjelent, a hétköznapi iskolai és óvodai káosz vicces bemutatásával, az állatirodalom klasszikus és kortárs mesehőseivel az alsó osztályos tanulók irodalmi érdeklődését célozza meg, de a kikapcsolódás mellett tanítóknak és óvodapedagógusoknak is segít-ségére lehet a gyerekeknek a természettudományok vi-lágába való bevezetésében.

A történetek mellett kísérletek is szerepelnek a mesekönyvekben, a szerb és a magyar részt pedig egy izgalmas labirintusrajz köti össze. „Nagyon fontos eleme a könyvnek, hogy azok a gyerekek, akik érdeklődnek, akiket sokszor megbélyegeznek – stréberek vagy jó tanulók – is találjanak társra ebben a könyvben, kapjanak pozitív megítélést tágabb értelemben, tehát az osztályban is”, mondta Toma Viktória.

A könyvismertetőt köve-tően a Csíkos-Pöttyös zenekar szórakoztatta a sok jelenlegi és leendő diákot, farsangi hangulatot teremtve.

Erer

Naslovi

Popularni Članci