A Petőfi iskolában: A szabadságharcra emlékeztek

  24 mart 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

A Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói is az 1848/49-es szabadságharcra emlékeztek március 15-én. Tették ezt szavalatokkal, énekkel és tánccal.

A Nikola Tesla utcában lévő Petőfi-szobornál az iskola tanulói mellett sok érdeklődő és szülő is megjelent. Az ünnepi műsorban, amelyet Szűcs Budai Engelbert, az iskola magyar szakos tanára szerkesztett, minden felsős diák fellépett, iskolájuk névadójának forradalmi verseit adták elő, a diákkórus pedig Kossuth-nótákat énekelt.

Az iskola diákparlamentje nevében Pakai Eduárda és Kisutcai Adrián helyezték el a megemlékezés koszorúját a Petőfi-szobor talapzatánál. Az ünnepi műsort követően a Petőfi Sándor iskola dísztermében történelmi vetélkedőt szerveztek az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezve, amelyen négy iskola öt csapata vett részt.

A vetélkedő szervezői Barta Áron, Szerda Balázs és Surányi Roland történelemtanárok voltak.

A versenyen legjobban a felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola nyolcadikosai teljesítettek, a Petőfi iskola 8. c osztályos csapata második lett, a harmadik helyezettek pedig a becsei Samu Mihály Általános Iskola nyolcadikosai voltak.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci