Prvenstvo Vojvodine u kik-boksu: Sedam medalja za Bečejce

  03 oktobar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na Prvenstvu Vojvodine u kik-boksu u disciplini K-1 za sve uzrasne kategorije održanom 28. septembra u Novom Kneževcu, članovi Kik-boks kluba Bečej osvojili su sedam medalja: tri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju.


Titulu šampiona Vojvodine osvojili su Stevica Mandić u kategoriji do 63,5 kg u seniorskoj konkurenciji, Ištvan Kišutcai u kategoriji do 54 kg u kadetskoj konkurenciji, a u pionirskoj konkurenciji najsjajnije odličje pripalo je Nikoli Vlajkovu u kategoriji do 52 kg.


Titulu vicešampiona pokrajine i srebrne medalje osvojili su Aron Karolji u kategoriji do 55 kg i Akoš Čoti u kategoriji do 37 kg u pionirskoj konkurenciji i kadet Bence Kovač u kategoriji do 63,5 kg koji se borio u juniorskoj konkurenciji. Bronzana medalja pripala je Filipu Ratkovu u kategoriji do 37 kg u konkurenciji pionira.


U Novom Kneževcu je uz svoje nekadašnja klupske kolege bila i Milena Švonja, juniorska svetska i evropska prvakinja i aktuelna prvakinja Srbije, trenutno članica novosadske Vojvodine i naše najbolje selekcije koja se priprema za Evropsko prvenstvo koje treba da bude održano od 18. do 26. oktobra u Bilbauu u Španiji. Za predstojeće takmičenje ova devetnaestogodišnja Bečejka prvi deo priprema je obavila u sredini iz koje je potekla, zajedno sa trenerom Žarkom Radovićem, a u petak se sa reprezentacijom seli na Taru, gde će sprovesti završne pripreme za nastup na prvenstvu Starog kontinenta.


- Naporno smo radili. Milena je bila vrlo disciplinovana kao i uvek - kaže trener Kik-boks kluba Bečej Žarko Radović. - Po mojoj oceni odlično je pripremljena, i ako sve bude u najboljem redu, pri tom mislim na povrede do kojih može doći, kako u međuvremenu, tako i na samom takmičenju u kvalifikacijama, možemo se nadati lepim vestima iz Španije.

V.F.

Naslovi

Popularni Članci