Međunarodno takmičenje u Plavnici kod Podgorice: Burić ponovo prvi

  22 jun 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Proteklog vikenda je na Plavnici kod Podgorice održano međunarodno takmičenje u triatlonu na sprint i olimpijskoj distanci.

Član bečkog B-Fast tima, Bečejac Gajo Burić osvojio je ubedljivo prvo mesto na sprint distanci, čime je još jednom potvrdio odličnu formu pred nastupajuće Evropsko prvenstvo i Evropski kup, koji ga očekuju ovog leta sa reprezentacijom.

„Bila je ovo odlična provera. Takmičenje je bilo jako, u konkurenciji takmičara iz regiona, pre svega Hrvatske, Crne Gore i Mađarske. Trener i ja smo odlučili da to bude takmičenje u blizini, kako bi što manje remetio plan priprema za A takmičenja. Dilema je bila da li da to bude takmičenje na Balatonu, koje nam je prošle godine poslužilo kao odličan test, ili pak Plavnica i odlučili smo se za Plavnicu zbog tipa trke, jer je ovde, za razliku od nedavno održanog prvenstva u Austriji, trka bila sa zavetrinom i bez TT bicikala, a ove sezone me očekuju još dve takve trke, tako da smo odabrali ovo takmičenje, a u Mađarskoj ću se takmičiti u avgustu na trci sa TT biciklom. Od 50 metara plivanja izborio sam se za prvu poziciju, da bih nakon toga napravio veliku prednost od preko 2 minuta na plivanju, koju sam na biciklu dodatno povećao, tako da sam napravio prostor da na trčanju malo spustim gas i samo održavam razliku, koja mi je bila dovoljna za ubedljivu pobedu. Trka je bila odlično organizovana i sigurno da je u top 5 na Jadranu. Ambijent Plavnica Eco Resorta je fenomenalan i idealan je za ovakav tip takmičenja. Vrhunska infrastruktura Eco resorta, zatim Skadarsko jezero, šuma i blizina mora predstavljaju jedinstven ambijent. Taj osećaj dok plivate, vozite bicikl, trčite, kada ste kao jedno sa prirodom, je ono što čini triatlon jedinstvenim sportom. Napomenuo bih da sam imao veliku podršku publike, posebno rođaka i prijatelja koji su zdušno navijali za mene i da je ova pobeda prouzrokovala veliki publicitet zbog mog porekla. To je najbolje opisao poznati komentator Vlado Perović, koji me je u intervjuu najavio kao predstavnika Čeva (pleme u Staroj Crnoj Gori) i Srbije. Ovu pobedu posvećujem mom pokojnom dedi, koji je iz Danilovgrada“, rekao je Gajo Burić.       

B.M.

Naslovi

Popularni Članci