FK Bečej: Novi trener za Prvu ligu

  22 jun 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U FK Bečej su razrešili problem oko šefa stručnog štaba. Umesto Jovice Lakića, koji je ostvario izuzetne rezultate sa ekipom i superiorno izborio plasman u Prvu ligu, međutim, kako ne poseduje potrebnu licencu za ovaj rang takmičenja, šef stručnog štaba Bečeja biće Branko Savić, dojučerašnji trener fudbalera Borca iz Sakula koji su bili poslednji rivali Bečejcima u minulom prvenstvu Srpske lige Vojvodina.

Što se tiče igračkog kadra, nakon ranije otišlih Ognjena Đuričina u subotički Spartak i Koste Aleksića u Čukarički, još jedan fudbaler Bečeja je postao član superligaša. Aleksandar Mirkov je pristupio novosadskoj Vojvodini. Pored toga sredinu može da promeni Goran Potkozarac, a najavljen je bio i odlazak kapitena Nemanje Stanojeva.

- S jedne strane nam je žao što su nas napustili Đuričin, Aleksić i Mirkov, a sa druge strane je to potvrda našeg kvalitetnog rada jer njihov prelazak u redove superligaša je svakako svojevrsno priznanje za nas. Sa Stanojevim smo se dogovorili i on ostaje, dok je Potkozarac slobodan igrač jer nije ispunio naša očekivanja, a pod znakom pitanja je još Filip Ungar i sve će zavisiti od dogovora sa novim šefom stručnog štaba - kaže sportski direktor Dejan Stanojev. - Važno je da smo vrlo brzo rešili problem šefa stručnog štaba. Očekujem da će Branko Savić koji je mlad i ambiciozan stručnjak, opravdati poverenje i nastaviti sa postizanjem dobrih rezultata kao što je to činio i Jovica Lakić čijim smo radom bili prezadovoljni. Štaviše, on ih je ostvarenim rezultatima i načinom na koji je to učinio, prevazišao. Što se tiče igračkog kadra, pokušaćemo da zadržimo postojeći sastav, ali i da ga osvežimo, tako da smo u međuvremenu angažovali nekolicinu mladih igrača. To je Stefan Cvijić iz Erdevika koji ima potencijal i može da bude prijatno iznenađenje u prvoligaškoj konkurenciji. On bi trebao da zameni Mirkova. Pored toga vratio se Slavoljub Dabižljvić iz Bačkog Jarka čiji su nam kvaliteti poznati. Novo ime je Vukašin Jelić iz Čelareva koji je pauzirao zbog povrede, ali mislim da će na mestu štopera biti pojačanje za naš tim. U toku su pregovori sa Nemanjom Tomaševićem koji je prošao mlađe selekcije Crvene zvezde i bio reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama. On bi trebao da nadomesti odlazak Aleksića. Pored toga čekamo da se završe pripreme Vojvodine, Spartaka i Proletera, pa ćemo pokušati da angažujemo dva-tri iskusna igrača koji su nam potrebni za prvoligaško nadmetanje u kojem nam je želja da zauzmemo jedno od  prvih osam mesta, odnosno da izborimo plasman u plej-of - rekao je Stanojev.

Početak priprema fudbalera Bečeja predviđen je za 2. jul.

V.F.

Naslovi

Popularni Članci