Program gradskog pozorišta

  23 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

25. januar: „Heart Beat“ – Svirka novosadskog benda u Pozorišnom klubu
Na repertoaru muzika Rolling Stonesa, Boba Dylana, Elvisa Presleya, Bee Geesa, Arsena Dedića, Gibonija, Massima Savića... Bend nastupa u novosadskim klubovima, a zanimljivost vezana za njega je da ga između ostalih čine i jedan profesor muzike, jedan lekar, jedan veterinar i jedan direktor. Koncert počinje u 21 čas. Ulaz je slobodan.

26. januar: „Overdrive“ + „Pestarzt“ – Koncert hardcore bendova u Pozorišnom klubu

Posle povratničke turneje prošle godine kada je „Overdrive“ svirao u Bečeju, bend iz Banata snimio je novi singl i krenuo je u njegovu promociju.

Na putu do zemlje Dembelije, prva stanica mu je Bečej. „Pestarzt“ je hardcore crust bend iz Sombora koji svoj koncertni život vodi širom Evrope i prvi put nastupa u Bečeju.

Koncert počinje u 21.30. Ulaznica je prilog (preporučeni iznos je 250 dinara).

1, 2. i 3. februar: „Taksi bluz“ – Projekcija domaće komedije

„Taksi bluz“ je romantična komedija i istovremeno i šarmantni i uzbudljiv „road movie“. Glavni junak priče je Marko (42), simpatični propali dramaturg koji godinama radi kao taksista i čije ćemo avanture pratiti tokom jedne urnebesne noći.

Naizgled jedan normalan dan na poslu će se pretvoriti u haos kada se u njegova kola ušunja dečak Damir koji je pobegao iz doma za nezbrinutu decu i koji je u potrazi za svojim ocem. Vožnja njih dvojice u taksiju tokom jedne noći će iznedriti gomilu suludih situacija koje će se smenjivati zajedno sa mnoštvom likova koji će prodefilovati kroz taksi kao mušterije.

Glumci: Andrija Milošević, Milena Predić, Todor Jovanović, Aleksandra Tomić, Nikola Đuričko, Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Boris Komnenić, Nikola Pejaković. Režiser: Miroslav Stamatov.
Vreme početka projekcija biće naknadno objavljeno. Cena ulaznice 250 dinara.

Ciklus savremenog italijanskog filma
U saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu u Gradskom pozorištu Bečej od 4. do 7. februara će biti organizovani dani savremenog italijanskog filma. Filmovi su titlovani na srpski jezik. Projekcije počinju u 20 časova. Ulaz je besplatan.

4. februar: „Opušteno“
Bruno Beltrame želi da bude poznati pisac, ali se zadovoljava pišući knjige za druge. Bruno daje privatne časove učenicima među kojima je petnaestogodišnji Luka, dovitljiviji i revoltiraniji od ostalih. Kada Bruno sretne Lukinu majku shvata da je ona njegova stara ljubav. Lukina majka Brunu saopštava da je otac njenog deteta i da namerava Luku da poveri Brunu na čuvanje. Režija: Francesco Bruni. Uloge: Fabrizio Bentivoglio, Barbora Bobulova, Stefano Brunori.

5. februar: „Lepi ljudi“
Alfredo i Suzana, par pedesetogodišnjaka koji je zajedno od fakulteta, odlučuju da provedu odmor na selu. Tamo Suzana upoznaje Nađu, mladu 17-godišnju Ukrajinku koja je primorana da se prostituiše. Poziva je da se preseli u njihovu kuću i da pođe sa njima u Rim kako bi joj pronašli smeštaj. Mlada devojka počinje da se otvara prema njima i počinje da im priča o sebi: Alfredo postaje njen „učitelj“, pozajmljuje joj mnogo knjiga na ruskom, s obzirom na to da poznaje kulturu ove zemlje, a Suzana joj postaje poverljiva prijateljica. Dolazak njihovog sina odjednom sve menja… Režija: Ivano De Matteo. Uloge: Antonio Catania, Myriam Catania, Iaia Forte.

6. februar: „Dečko od zlata“
Nakon samoubistva oca, pisca i scenariste, Rikardo, publicista iz Milana, pokušava da izda autobiografski roman. Romanu, međutim, fali kraj i on odlučuje da se, u potrazi za inspiracijom preseli u Rim. Napušta verenicu Kristijanu i gubi glavu za bivšom glumicom koja se predstavlja kao izdavač. Film je dobitnik nagrade za scenario na Svetskom filmskom festivalu u Montrealu. Režija: Pupi Avati. Uloge: Riccardo Scamarcio, Sharon Stone, Cristiana Capotondi, Giovanna Ralli, Osvaldo Ruggieri, Valeria Marini, Tiziana Buldini...

7. februar: „Pučini i devojka“
Radnja je smeštena u 1908. godinu, u malo mesto Tore del Lago. Pučinijeva supruga optužuje Doriju, mladu devojku i sluškinju koja radi u njihovoj kući da je ljubavnica njenog muža. Devojka ne može da izdrži taj pritisak i izvršava samoubistvo. Nakon njene smrti, medicinskim pregledom je utvrđeno da je devojka nevina i to menja život velikog muzičkog genija. Figura Dorije Manfredi ga inspiriše i ona postaje lik Liu u njegovoj čuvenoj operi Turandot. Režija: Paolo Benvenuti. Uloge: Riccardo Moretti, Tania Squillario, Giovanna Daddi.

Naslovi

Popularni Članci