Pomoć izbeglim licima: Donacije za plastenike

  07 mart 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ugovore o dodeli novca za ekonomsko osnaživanje izbeglica kroz dohodovne aktivnosti 19. februara u gradskoj kući potpisali su predsednik opštine Vuk Radojević i izbegle osobe. Ugovori će omogućiti da sedam porodica sa teritorije opštine dobiju plastenike i opremu za proizvodnju povrtarskih i drugih kultura. Vrednost jedne donacije je oko 100.000 dinara.

Radojević je rekao da je opština Bečej po prvi put konkurisala za sredstva kod Komesarijata za izbeglice i da je ekonomsko osnaživanje izbeglica kroz dohodovne aktivnosti samo jedna od mera koje obuhvata program koji pored plastenika predviđa i nabavku stoke. On je izrazio nezadovoljstvo, jer, kako je rekao, opština po treći put raspisuje konkurs za nabavku stoke zbog toga što se do sada nisu prijavili adekvatni proizvođači.
Program za zbrinjavanje izbeglih lica obuhvata i nabavku građevinskog materijala za izbegla lica i nabavku građevinskog materijala za raseljena lica sa teritorije Kosova i Metohije, za te programe su javni pozivi u toku. U narednom periodu će biti omogućena i kupovina šest kuća na teritoriji opštine Bečej za izbegla lica.
Prema rečima Dragoljuba Milinkova iz Komesarijata za izbeglice na konkurse se do sada prijavilo 36 porodica, a na osnovu kriterijuma koje je propisao Komesarijat će biti obuhvaćena 21 porodica koja je zadovoljila kriterijume, od kojih je sedam dobilo plastenike.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci