Dobra vest: Donacija Dečjem dispanzeru

  02 mart 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prostorije Dečjeg dispanzera u Bečeju su od prošle nedelje oplemenjene igračkama, knjigama, novim LCD televizorom, DVD plejerom i presvučenim nameštajem zahvaljujući donaciji kompanije Gomex, a učenici nižeg odeljenja iz OŠ „Zdravko Gložanski“ koji su došli na sistematski pregled su bili među prvim pacijentima koji su boravili u novom ambijentu i vreme čekanja proveli uz igranje i crtaće.

Prilikom uručenja donacije u Dečjem dispanzeru u utorak, Bojana Nićetin, marketing menadžer kompanije Gomex, rekla je da je ova kompanija u saradnji sa kompanijom Nelt u decembru prošle godine pokrenula osnivanje fonda za humanitarnu akciju „Gomex i Tide našoj deci“
„Apelovali smo na potrošače da se kupovinom Tide deterdženta u našim objektima 50 dinara odvaja u ovaj humanitarni fond, a od prikupljenih sredstava smo odlučili da podržimo četiri pedijatrije u Vojvodini u gradovima gde uspešno radimo i sarađujemo. Do sada smo donacije uručili pedijatriji u Bačkoj Topoli i Vršcu, danas smo to uradili u Dečjem dispanzeru u Bečeju, a sledi nam još pedijatrija u Zrenjaninu. Akcenat u ovoj kampanji smo stavili na to da mališanima napravimo ugođaj i da im omogućimo da boravak u zdravstvenim ustanovama bude prijatniji. Sve pedijatrije su dobile LCD televizore, DVD plejere, igračke i knjige, i trudili smo se da obuhvatimo sve uzraste. Prostor pedijatrijskih odeljenja smo ukrašavali ukrasnom grafikom, a ovde u Bečeju smo presvlačili nameštaj“, rekla je Nićetin.
U ime direktora Doma zdravlja i kolektiva na donaciji kompaniji Gomex su se zahvalile Marinka Petković, pomoćnica direktora i dr Kosana Nešić, načelnica Dečjeg dispanzera, koja je istakla da je zahvaljujući razumevanju direktora Doma zdravlja poslednjih nekoliko godina dosta urađeno na adaptaciji i uređenju ovog objekta, ali da uvek ostane nešto što još treba uraditi, a zahvaljujući ovoj donaciji mališanima će biti omogućeno da čekanje na pregled protekne na bezbolniji i bezbrižniji način.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci