Pozitiv (8)

Uzori današnje dece su u mnogim slučajevima turbo-pevaljke silikonskih grudi i kreštavog glasa, lokalni kriminalci i, u poslednje vreme, političari. Ti i takvi ljudi zato što dobro žive, putuju, voze dobre automobile.

Neke stvari se podrazumevaju ili se na njih gleda kao na nešto što je normalno i uobičajeno, na primer da svako treba da radi svoj posao za koji je zadužen.

Odnedavno imamo čime da se ponosimo u centru grada, nasred ružne Pogače, čiju rekonstrukciju još čekamo.

U proteklih desetak dana Bečej je dobio još dve uređene zelene javne površine.

Krajem oktobra u Bečeju završeno je obeležavanje horizontalne signalizacije. Posao vredan 1. 250 000 dinara obavila je somborska firma „Boje“. Za razliku od prošlogodišnjeg obeležavanja, kada je bilo mnogo primedaba stručne javnosti i građana, ovaj put posao je urađen kvalitetnije.

U danima za nama desila se, kažu, kataklizmična poplava i nezapamćeno nevreme, kada su sile prirode demonstrirale svoju nadmoć nad onima koji su se davno oglušili o njene zakone i pravila.

Lepša strana Bečeja je i to što je turistička ponuda Bečeja proširena postavljanjem spomenika poznatom pesniku Šandoru Petefiju ispred zgrade MKD „Petefi Šandor“ u Donjem gradu u martu 2012. godine. To je jedini spomenik u Vojvodini Šandora Petefija u prirodnoj veličini.

Svako ko se prošeta ili se provoza gradom mnogo lakše i češće nailazi na ružne i tužne prizore koji govore o propadanju, nego na lepe. Ali Bečej ima i drugu, lepšu stranu, mada treba uložiti malo više truda da bi se pronašlo to što je lepo i pozitivno, a primera nesumnjivo ima.


Jedan od takvih su i klupe u centru grada, koje su još uvek na broju i bez vidljivih oštećenja, što je omogućilo da centar grada bude življi i lepši. Klupe je 2011. godine postavilo Bečejsko udruženje mladih u saradnji sa brojnim donatorima.

Naslovi

Popularni Članci