Na dnevnom redu sednice lokalnog parlamenta: Novo ime sportskog centra „Đorđe Predin-Badža“

  31 maj 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsednik bečejskog parlamenta Peter Knezi zakazao je sednicu lokalnog „zakonodavnog tela“ za danas (31. maj), međutim, uprkos očekivanjima, na dnevnom redu sednice nema izbora članova nadzornih odbora u javnim preduzećima.

Naime, po Zakonu o javnim preduzećima, članovi nadzornih odbora (nema više upravnih odbora) moraju da budu visokoobrazovani ljudi i stručnjaci u oblasti u kojoj posluje javno preduzeće gde obavljaju nadzor. Pretpostavlja se da vladajuće partije u Bečeju nisu uspele da do kraja maja nađu partijske kadrove koji odgovaraju zahtevima, ili ti kadrovi nisu uspeli da na vreme obezbede potrebnu (obimnu) dokumentaciju kojom dokazuju da odgovaraju zahtevima. Nadzorni odbori će verovatno biti izabrani na narednoj sednici Skupštine opštine u junu mesecu, kada se očekuje i raspisivanje konkursa za izbor novih direktora u javnim preduzećima.

Ko troši više od 25 m³ vode, plaća trostruku cenu

U odluci o izmenama i dopunama odluke o snabdevanju vodom navodi se da ukoliko količina isporučene vode ne prelazi 25 m³ na mesečnom nivou, obračun se vrši prema osnovnoj ceni za 1 m³. Ukoliko je količina isporučene vode veća od 25 m³ na mesečnom nivou, obračun se vrši prema trostrukoj osnovnoj ceni za 1 m³ za količinu vode iznad 25 m³.
Pored toga predviđeno je i da korisniku vode koji nema kontrolni vodomer, fakturiše se razlika utroška prema glavnom vodomeru i zbiru sa kontrolnih vodomera, proporcionalno broju članova domaćinstva.

Na današnjoj sednici odbornici bi trebali da donesu odluke o ostvarivanju prava na regresiranje troškova boravka u predškolskoj ustanovi za treće i četvrto dete, o utvrđivanju ekonomski najniže cene u okviru taksi tarife po kojoj se mora obavljati auto-taksi prevoz na teritoriji opštine i o usvajanju Lokalnog plana akcije za decu od 2013. do 2016. godine.
Planirana je i izmena odluka o zaključivanju i sprovođenju ugovora o osnivanju „LINK FTO“ d.o.o. Bečej, o snabdevanju vodom i o Poslovniku Skupštine opštine.
Odbornici bi trebali da usvoje i izveštaje o prošlogodišnjem radu Komunalca, Vodokanala, Toplane, Narodne biblioteke, Centra za socijalni rad, Turističke organizacije opštine, kao i ovogodišnji plan rada Centra za socijalni rad.
Lokalni poslanici bi zatim trebali da ponovo izaberu diplomiranog pravnika Čabu Delija za lokalnog zaštitnika građana.
Predviđeno je i da na osnovu odluke Upravnog odbora OSC-a „Mladost“ ime ove ustanove ubuduće bude: Ustanova za sportsku i kulturnu aktivnost omladine Bečej „Đorđe Predin-Badža“.

R.M.

 

Naslovi

Popularni Članci