Urbanistički projekat buduće autobuske stanice: Nova stanica u industrijskoj zoni

  15 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Urbanistički projekat buduće autobuske stanice koja bi bila izgrađena u industrijskoj zoni, u Novosadskoj ulici bb, investitora Bečejprevoz d.o.o. biće javno predstavljen do 12. februara. Javnu prezentaciju organizuje Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Opštinske uprave u gradskoj kući, u kancelariji 51/A, od 11 do 15 časova.

Zainteresovani primedbe i sugestije na urbanistički projekat u vreme održavanja javne prezentacije mogu dostaviti opštini isključivo u pisanoj formi.
Površina parcele na kojoj bi bila izgrađena nova autobuska stanica u Bečeju je 11.434 m². Sa severoistočne strane graniči se sa ulicom 7. juli, a sa severozapadne strane sa ulicom Novosadska. Na lokaciji se sada nalaze objekti koji su u funkciji magacina i radionica autobuske stanice koja se nalazi u centru grada.

Pojedini objekti se zadržavaju, a pojedini će se srušiti kako bi se obezbedio prostor za izmeštanje autobuske stanice sa peronima iz centralne zone Bečeja. Urbanističkim projektom se na lokaciji predviđa fazna izgradnja. U prvoj fazi bi se gradilo objekat autobuske stanice, peroni sa nadstrešnicom i biciklarnik, u drugoj magacin u tri dela i objekat za deponovanje starog ulja i guma, a u trećoj objekat za tehnički pregled sa radionicama i perionicom, parkiralište za 15 autobusa, službeni parking za pet automobila i manipulativni plato za radionice. Od postojećih objekata zadržavaju se oni za kancelarijske prostorije, radionica i magacin.

Parcela na kojoj će biti izgrađena stanica je u krugu kompleksa preduzeća Bečejprevoz.
Deo parcele na kome će se nalaziti novoprojektovani objekti – autobuska stanica, peroni i manipulativna saobraćajna površina zauzima površinu od 2.374 m².

Objekat autobuske stanice trebalo bi da ima jedan sprat, sa Novosadske ulice su predviđena dva ulaza, jedan za korisnike usluga prevoza sa rampom za osobe sa invaliditetom i službeni ulaz. Putnici iz objekta autobuske stanice direktno će pristupiti natkrivenom peronskom prostoru. Deset perona će „gledati“ prema ulici 7. jula.

Ulaz i izlaz autobusa je predviđen prema glavnoj saobraćajnici – Novosadskoj ulici.

Za sada se ne zna kada bi bila započeta izgradnja nove autobuske stanice, mada je predsednik opštine ranije najavio izgradnju supermarketa Lidl na delu parcele u vlasništvu autobuske stanice u centru grada za april mesec, te je logična pretpostavka da će izgradnja nove stanice u industrijskoj zoni biti započeta tokom ove godine.

R.M.

Naslovi

Popularni Članci