Na prvoj sednici Skupštine opštine u 2019: Sudbina poljočuvarske firme zavisi od PIK-a

  17 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Većina odbornika Skupštine opštine Bečej je na prvoj sednici u 2019. godini za oko pola sata usvojila sedam tačaka dnevnog reda, osim programa poslovanja „Link FTO“, društva sa ograničenom odgovornošću za fizičko-tehničko obezbeđenje za 2019. godinu, u većinskom vlasništvu opštine i manjinskom PIK „Bečej“ – „Agrobečej“ d.o.o. (čiji je vlasnik PIK „Bečej“ a.d.), bez ijedne reči rasprave.

Odgovarajući na primedbe odbornika Milana Bokuna („Samo lokalno“) o programu rada firme u ovoj godini – nepregledan plan, način finansiranja poljočuvarske firme, da li suvlasnik 30 procenata firme učestvuje u finansiraju – član Skupštine društva „Link FTO” u ime lokalne samouprave Dušan Jovanović rekao je da je nakon dužeg perioda i predstavnik PIK-a je učestvovao na sednici Skupštine firme, glasao je za program rada, ali nije imao ovlašćenje da govori o tome da li će poljoprivredni kombinat da finansira rad firme u visini vlasničkog udela – 30 odsto.

Međutim, Jovanović je istakao da postoji mogućnost da se PIK „Bečej“, kao jedan od osnivača, povuče iz vlasničke strukture, o čemu će biti donesena odluka u naredna tri meseca. Ukoliko se to desi, očekuje se zatvaranje preduzeća „Link FTO“.

Odbornička većina je na 42. sednici bečejskog parlamenta dala saglasnosti na programe poslovanja JP Vodokanal i JP Toplana u 2019. godini, na plan rada sa finansijskim planom Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine Bečej „Đorđe Predin Badža“ za 2019. godinu, kao i na posebne programe korišćenja sredstava iz budžeta opštine Bečej za Vodokanal i Toplanu.

Krajem sednice data je saglasnost i na dopunu statuta Predškolske ustanove „Labud Pejović“.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci