Zamena vodovodnih cevi ove nedelje: Počela rekonstrukcija ulice Miloša Crnjanskog

  22 mart 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Rekonstrukcija dela ulice Miloša Crnjanskog, prema najavama, biće započeta krajem marta, ali rekonstrukcija vodovodne mreže radi se od ponedeljka, 4. marta.

Vodovodna mreža će biti rekonstruisana od kružnog toka na Trgu Čilag do ulice Gerberovih – na strani ulice na kojoj su neparni kućni brojevi.

Inače, rekonstrukcija ulice Miloša Crnjanskog od Trga Čilag do Zmaj Jovine, dužine ukupno 480 metara, obuhvata presvlačenje puta asfaltom od Zmaj Jovine do Gerberovih, taj posao sa nešto više od 11 miliona dinara finansira Ministarstvo privrede, a ostatak novca do 47 miliona dinara obezbeđuje opština.

Od Trga Čilag do Gerberovih biće popločane pešačke staze i kolski prilazi i izgrađena nova parking mesta – 14 komada, osim pre nekoliko godina rekonstruisanih mesta za parkiranje ispred dečjeg vrtića – predviđeno je i kabliranje, postavljanje nove javne rasvete i ozelenjavanje.

U toku rekonstrukcije dela ulice Miloša Crnjanskog toplovod neće biti obnovljen, jer, kako je rekao predsednik opštine Dragan Tošić, novi vod je tamo postavljen 2013. godine.
Prema Tošićevim rečima, oko 5. marta (u utorak) je trebao biti poznat naziv firme koja je u postupku javne nabavke dobila posao rekonstrukcije dela ulice.

„Tu javnu nabavku je raspisalo Ministarstvo privrede i ukupan iznos je oko 47 miliona dinara. Kada se okonča javna nabavka, znaćemo tačan iznos. Udeo ministarstva je oko jedanaest miliona dinara, samo za kolovoz. Mi smo konkurisali samo za rekonstrukciju kolovoza i za parking mesta. Ostale stvari mi finansiramo. Uvek je, kada radimo ulice, najskuplje kabliranje koje plaćamo Elektrovojvodini, mislim da je to oko desetak miliona dinara. Tu se sklanjaju bandere, kabl se položi u zemlju i stavljaju se novi stubovi i stavljamo rasvetu na te stubove“, rekao je Tošić.

Za rekonstrukciju dela ulice Miloša Crnjanskog je rok 60 dana, nakon čega bi trebalo da sledi rekonstrukcija uličice Zoltana Čuke za oko 37 miliona dinara. Taj posao bi trebalo da počne krajem maja meseca, rekao je Tošić i dodao:

„Ne želimo da zatrpamo ceo grad. Ako počnemo da radimo Miloša Crnjanskog početkom marta meseca i rok je oko 60 dana, želeli bismo da počnemo izvođenje radova u Zoltana Čuke kada se radovi u ulici Miloša Crnjanskog privedu kraju, da ne bismo zatvorili dve ulice, jer su obe prometne. Zato još nećemo raspisati javnu nabavku za ulicu Zoltana Čuke, možda u aprilu, kako bi radovi krenuli krajem maja, jer bi tada već bili pri kraju u ulici Miloša Crnjanskog. S druge strane imamo Zelenu ulicu koja nije toliko blizu ove dve ulice, a taj posao će ići svojim tokom, a ovde moramo da pazimo da ne radimo u isto vreme dve ulice, jer ćemo zatvoriti rekonstruisan Trg Čilag i građani Bečeja neće moći dva ili tri meseca prolaziti tuda“.

Tokom radova u ulici Miloša Crnjanskog problem će prouzrokovati dovoženje i odvoženje dece u predškolsku ustanovu. O tome da li se o tome mislilo, predsednik opštine kaže:

„Uradiće se projekat saobraćaja i svakako ćemo voditi računa zbog obdaništa da bude rađeno parcijalno, da se u jednom periodu dolazi sa Trga Čilag, a biće zatvorena ulica Gerberovih, a u drugom periodu će se dolaziti sa strane Gerberovih, a biće zatvoren Trg Čilag. Biće malo napeto, ali moramo završiti tu ulicu, ona je jako uska, svi koji imaju decu u obdaništu znaju o čemu pričam. Vi tamo maltene ne možete da se mimoiđete s nekim vozilima, a kamoli da se parkirate“.

Moguć prekid vodosnabdevanja

Iz opštine obaveštavaju građane da će zbog polaganja vodovodnih cevi biti onemogućeno korišćenje kolskih prilaza sa navedene strane ulice, najviše dva dana ispred svakog kućnog broja.

Predviđeni rok za rekonstrukciju vodovodne mreže u ulici Miloša Crnjanskog je 20 radnih dana.
U toku rekonstrukcije vodovodne mreže moguć je prekid vodosnabdevanja u delu ulice od Trga Čilag do Gerberovih, radnim danima od 4. do 29. marta u vremenskom intervalu od 8 do 14 časova.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci