Bečejski klubovi dobri na mitingu u Somboru: „Polet kup“ obeležili najmlađi

  19 februar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

„Polet kup“, plivački miting za mlađe kategorije održan je prošlog vikenda u Somboru uz učešće 639 plivača iz 30 klubova iz Mađarske, Hrvatske, BiH i Srbije. Na mitingu su nastupili i bečejski plivački klubovi čiji su takmičari osvojili pregršt medalja.

Vukanić i Jeftenić najbolji

PK Svim star je na „Polet kup“ doputovao sa deset takmičara, a osvojeno je 13 medalja. I na ovom mitingu blistala je Ana Jeftenić koja je u svojoj kategoriji osvojila zlatnu medalju u trci na 50 metara slobodno uz novi nacionalni rekord za devojčice do 10 godina starosti (31,40). Jeftenić je osvojila i srebrnu medalju na 50 metara leđno, a proglašena je i za najbolju takmičarku u 2000. godištu.
Veoma uspešan na takmičenju u Somboru bio je i Vukašin Vukanić koji je posle dva meseca pauze zbog operacije uspeo da trijumfuje u dve discipline. Vukanić je najbolji bio u trkama na 50 metara slobodno i prsno i proglašen je za najboljeg takmičara u 2001. godištu.
Četvrtu zlatnu medalju za PK Svim star u Somboru je osvojila Jelena Ječanski (100 m slobodno), a ovom uspehu je pridodala i bronzano odličje u trci na 400 metara kraul. Uroš Kovačev (2003. godište) je na svom prvom takmičenju u karijeri „doplivao“ do srebrne medalje (50 m prsno), a isti uspeh ostvarila je i Anet Šoš. Šoš je pored srebra osvojila i bronzanu medalju (50 m slobodno), a medaljama istog sjaja okitili su se i Filip Ratkov u trci na 50 m delfin (2003. godište, prvi miting u karijeri), Jovana Đurić plivajući 100 metara delfin, ženska štafeta na 100 m slobodno (Jovana i Jelena Ječanski, Jeftenić, Šoš) i muška štafeta na stazi iste dužine i istog stila (Filip i Nikola Ratkov, Miloš Spajić, Vukanić).
U generalnom plasmanu PK Svim star je zauzeo 8. mesto.

Zlato za Šebešćena Šinkoviča

PK Bečej je u Somboru predstavljalo 13 plivača, a osvojeno je 9 medalja, zlato i po četiri srebrne i bronzane.
Najuspešniji iz bečejske ekspedicije u Somboru je bio Šebešćen Šinkovič koji je u trci na 100 metara leđno na cilj stigao prvi, a pored zlata osvojio je i bronzu na duplo dužoj deonici (isti stil). Sa dve srebrne medalje okitio se Robert Šimon (800 m slobodno, 200 m delfin), a po jedno odličje za drugo mesto osvojili su Tamaš Farkaš (200 m slobodno) i Aron Šinković (200 m prsno). Pored srebra Aron je na „Polet kupu“ osvojio i dve bronze (100 m delfin, 200 m mešovito) dok je jedna pripala Sebastijanu Sabou (800 m slobodno).
U ukupnom plasmanu PK Bečej je bio šesnaesti.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija