Najavljena vanredna vakcinacija: Vakcinacija đaka u Bečeju još nije počela

  22 januar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ministar prosvete Žarko Obradović je najavio da će vakcinacija dece školskog uzrasta početi 19. januara, međutim, prema informacijama iz bečejskih škola, imunizacija dece nije počela, jer prvo treba da se održe roditeljski sastanci na kojima bi se svim roditeljima pružile tačne informacije o važnosti vakcinacije dece i zaposlenih u školama kao najznačajnijoj i najefikasnijoj preventivnoj meri protiv pandemijskog gripa i o načinu i organizaciji vanredne vakcinacije dece.

Predloženo je da se preko direktora domova zdravlja i škola i školskih odbora uz podršku saveta roditelja pokrene inicijativa o što masovnijoj vakcinaciji đaka.
Vakcinacija učenika u Bečeju bi se sprovodila u Dečjem dispanzeru uz prisustvo i saglasnost roditelja i u prisustvu izabranog pedijatra, a vakcinacija dece iz okolnih mesta na teritoriji opštine bi se obavljala u ambulantama ili zdravstvenim stanicama u tim mestima, takođe uz prisustvo i saglasnost roditelja i izabranog lekara.
Učenici će za izostanak sa nastave zbog vakcinacije dobiti opravdanje.
Za sprovođenje vanredne imunizacije školske dece u bečejski Dom zdravlja je u ponedeljak trebala da stigne dodatna količina vakcina, međutim, prema rečima doktorice Biljane Baturan, koordinatorke radne grupe za praćenje gripa, vakcine su stigle u sredu (1320 doza).                          

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija