Dobitnici nagrade „Uzmi račun i pobedi“: Ostati običan Gradištanac i pored nagrade

  23 mart 2018
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Imre Baranji i njegova porodica iz Bačkog Gradišta u trećem izvlačenju u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ koju je organizovala Vlada Srbije, dobitnik je stana u Novom Sadu.

Njegova supruga Judit, jer je ona slala koverte s računima za nagradnu igru, govori o tome zašto je odlučila da učestvuju u igri.

Vi ste prikupljali račune i slali ih. Mislili ste da ne košta ništa, pa zašto da ne probate?

- Upravo tako, slala sam račune koje smo zajednički prikupljali, misleći da zašto ne bismo iskusili sreću kada to ne košta ništa? Ipak, moj muž  Imre je srećni dobitnik, jer sam ukupno poslala dvadesetak koverata, polovinu na njegovo ime, a polovinu na moje, a njegovo ime su izvukli.

Niste pratili izvlačenje na televiziji?  

- Nismo, jer su nam sinovi došli kući na produženi vikend iz inostranstva. Večerali smo, razgovarali s njima i onda su telefoni, svih pet, maltene odjednom, počeli da zvone. Nismo shvatali šta se dešava, nismo ni verovali da je muževljevo ime izvučeno. Onda su nam sinovi na internetu potražili informacije i… zaista. Sledili su telefonski pozivi, poruke, čestitke, haos…

Prošlo je već nekoliko dana. Da li ste uspeli da „svarite“ da ste dobitnici stana u Novom Sadu? Da li znate gde je, koliki je?

- U sredu (kada je ovaj broj Mozaika već zaključen; prim nov) treba da idemo u gradsku kuću u Novom Sadu da bismo potpisali ugovor. Tada ćemo da dobijemo ključeve od stana, te ćemo i da ga pogledamo. Još ne znamo na kojoj je lokaciji, ali navodno je reč o dupleksu od 116 kvadratnih metara.

Da li biste se odrekli svoje kuće u Bačkom Gradištu kako biste se preselili u Novi Sad? Inače, Bačko Gradište je po mišljenju mnogih, srećno naselje, jer je pre nekoliko godina vaš sugrađanin dobio milione u jednom kvizu, ali je, ako se ne varam, ostao „normalan“ Gradištanac, nije promenio navike.

- Naša deca rade u inostranstvu, ali nisu tamo trajno nastanjena. Nije isključeno da će se vratiti kući. Zajednički ćemo doneti odluku šta da radimo s tim stanom kada se malo smiri situacija. Mi se sigurno nećemo odseliti iz Bačkog Gradišta, bar ne do odlaska mog muža u penziju, jer njegov posao je vezan za Bečej. Nadam se da ćemo i mi ostati „normalni“ Bačkogradištanci - rekla je Judit Baranji Kovač.

Ekonomski tehničar Imre Baranji magacioner je u jednoj bečejskoj kompaniji, Judit je domaćica, a njihovi su sinovi Andor i Endre, trenutno su zaposleni u inostranstvu.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija