Prvenstvo Evrope u malim bazenima: Silađi prigrabio bronzu

  18 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Čaba Silađi osvojio je prvu medalju u seniorskoj konkurenciji na Prvenstvu Evrope koje je prošle nedelje (10-13 decembar) održano u Istanbulu. Silađi je do bronze na 50 metara prsno stigao u vremenu 26.31, sedam stotinki iza drugoplasiranog Italijana Alesandra Terina, i 17 iza šampiona Aleksandera Hetlanda iz Norveške.

Snažan zagrljaj i krik prilikom susreta sa trenerom Dejanom Pejinovićem posle trke pokazao je koliko mu ovaj uspeh znači:

- Prva juniorska medalja mi je bila veoma posebna, ali mi je i ova veoma draga. Još tokom kvalifikacija osećao sam se dobro u vodi, iako sam bio iscrpljen posle tri trke na 100 metara koje sam plivao prethodni dan, ali sam video da postoji šansa da uđem u prvih pet u finalu. Nadao sam se i medalji. U finalu sam stvarno imao savršeno plivanje, prosto sam se stopio sa vodom. Svestan sam da sam loš u okretima i na startu, ali to još uvek ne znam kako da popravim. To jednostavno ili imaš ili nemaš u sebi. Zato smatram da sam plivač velikih bazena, i zato mi je ovo odličje u dvadeset pet metarskom bazenu još draže – rekao je Silađi za Sportski žurnal.

Mladi Bečejac uspešno je plivao i u disciplini na 100 metara prsno, plasirao se u finale gde je zauzeo 10. mesto.

Miting na Vračaru

Plivački miting „Vračar 2009“ održan je prošlog vikenda u Beogradu uz učešće preko 450 plivača iz 30 klubova sa teritorije Slovenije, Makedonije i Srbije. Na mitingu su učestvovali i plivači PK „Swim star“ koji su osvojili 11 medalja. Jelena Ječanski je osvojila dva zlata (50 i 100 m kraul) i dva srebra (100 m mešovito i 100 m leđno), Nikola Ratkov okitio se jednom zlatnom medaljom (100 m kraul), tri srebrne (100 m delfin, mešovito i prsno) i jednom bronzanom (50 m kraul), dok je Jovana Đurić osvojila dve bronze (100 m delfin i kraul). Nada Mandić nije uspela da dođe do medalje ali je popravila svoja najbolja vremena u trkama u kojima je nastupila. U konačnom bodovanju, u svojim uzrasnim kategorijama, Ratkov je bio prvi, Ječanski druga, a Đurić šesta.

S.M.


Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija