Teniski klub Tisa: Napredak dece je najvažniji

  18 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Teniski klub Tisa u ovoj sezoni na 28 turnira druge i treće kategorije predstavljala su čak 22 takmičara koji su imali mnogo uspeha.

Anamarija Stevanović se sa šest takmičenja vratila sa peharima (2-1-3), Ivana Boberić je osvojila tri (sve za treće mesto), dok je Veljko Marošanović na turniru u Bečeju osvojio drugo mesto. Iako trofeji u mlađim kategorijama nisu prioritet za trenera TK Tisa Milentija Stevanovića, u klubu su zadovoljni učinjenim ove godine:

- Imati u klubu koji se bavi individualnim sportom 22 takmičara nije mala stvar. Trofeji koje su osvojili su dobra stvar, ali mnogo važnije je da svi iz dana u dan napreduju. Svako ima svoj razvojni put, neko napreduje brže a neko sporije, ali cilj mog rada je da svi jednoga dana budu dobri teniseri. Ove godine u fokusu su bila deca ’94. i ’95. godišta, teniseri čiji se period obuke polako završava i koji sve manje rade na osnovnim tehničkim stvarima, a sve više na detaljima. To su deca koja su već poluformirani igrači i koji su ove godine zabeležili dobre rezultate i prikazali kvalitetne  igre. Sada imamo obavezu da sa ’97, ’98, i ’99. godištem dostignemo nivo igre starije dece. Možemo da se pohvalimo i da je ove godine jedna naša takmičarka kvalitetom prerasla našu sredinu i otišla da trenira u Novi Sad. Radi se o Ivani Boberić, devojčici sa sjajnim ljudskim kvalitetima koja je uz velike ambicije, ogromno zalaganje i pomoć roditelja, neverovatno napredovala. Nadam se da će za nekoliko godina kvalitetom prevazići i novosadsku sredinu, i da će u potrazi za usavršavanjem otići dalje.

TK Tisa je i ove godine organizovala četiri turnira za mlađe kategorije (10, 12, 14 i 16 godina) koji se nalaze u kalendaru Teniskog saveza Vojvodine. Koliko ti znači poverenje koje pokrajinski savez ima u klub?

- Organizovanje takvih turnira za nas polako postaje rutinska stvar, i postali smo prepoznatljivo mesto na teniskoj mapi Vojvodine. Međutim, ne zadovoljavam se time, želja mi je da u istim uzrasnim kategorijama organizujemo i turnire druge kategorije koje su pod ingerencijom Teniskog saveza Srbije. Tenis je materijalno izuzetno zahtevna igra, i često zbog nedostatka finansija teniseri TK Tisa nisu u mogućnosti da odlaze na veliki broj turnira druge kategorije. Naša deca su hendikepirana jer osim roditelja, ne možemo očekivati pomoć sa druge strane. Zbog toga želim da takve turnire „dovedem“ u Bečej, da i naša deca pokažu svoj kvalitet i znanje koje su stekli. Kada bi igrali više ovakvih turnira osvajanje bodova bi im bilo dostupnije, i sigurno bi bili bolje plasirani na rang listama.

Zbog čega ove godine nije održan Memorijalni turnir za veterane „Miloš-Miške Subakov“?

- Mišketov memorijal je u kalendaru TSV, ali pošto je bilo malo interesovanja nije održan. Problem leži u organizovanju veteranskog tenisa u Vojvodini koji se više oslanja na prijateljstvo, na princip „odlazim na turnir u tvom gradu, pa ćeš i ti doći kod mene“. Mali broj bečejskih veterana učestvuje na turnirima po Vojvodini, pa smo i mi imali mali odziv tenisera sa strane. Zbog toga se postavlja pitanje da li ima svrhe taj memorijalni turnir održati u ovom formatu. Trebalo bi „preformulisati“ format  memorijala „Miloš-Miške Subakov“ jer on treba da postoji.

Da li će takmičari imati zimsku pauzu?

- Ne. Treniramo u balonu, pripremamo se za zimske turnire koji će biti održani u Beogradu u organizaciji TSB. Teniski savez Beograda ima mnogo bolju infrastrukturu od ostalih saveza, veći broj balona, i terena u halama. Učestvovaćemo na turniru do 14 godina, od 26. do 29. decembra, a već 5. januara počeće u dvoranama prvenstva na kojima ćemo uzeti učešće.                      

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija