Područna liga Novi Sad: Zlatna sredina nije po meri

  04 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bečej Old gold je jesenji deo sezone Područne lige Novi Sad završio na osmom mestu na tabeli sa pet pobeda, šest remija i četiri poraza. Bečejci su sjajno započeli takmičenje, u prva tri kola ostvarili su isto toliko pobeda, pa su ponekim navijačima porasli apetiti.

Međutim, u kasnijim mečevima Bečeja bilo je mnogo oscilacija, pa je, kada se sve uzme u obzir, plasman realan. U rukovodstvu Bečeja Old gold su zadovoljni igrama u jesenjem delu šampionata:
- Očekivanja koja smo imali pred početak sezone smo ostvarili tako da mogu da budem zadovoljan - rekao je Siniša Todorović, trener-igrač Bečeja Old gold. - Klub je u teškoj situaciji već nekoliko godina i naš cilj pred početak je bio da iz svog kadra oformimo dobar tim, da aktiviramo što više igrača iz juniorskog sastava, i da tako „upakovani“ uradimo što više. Mislim da smo u tome uspeli, i kao trenera me to izuzetno raduje.

Mnogo bodova u ovom delu sezone ste izgubili na Gradskom stadionu. Da li si zadovoljan bodovnim saldom?

- Kada sa ove distance pogledam sve ekipe protiv kojih smo igrali, i rezultate koje smo ostvarili, ne mogu a da ne primetim da smo po kvalitetu trebali da budemo bolje plasirani od osmog mesta, i da smo trebali imati više pobeda i bodova. Uzrok što to nije bilo tako je u neiskustvu mladih igrača, ali ima i moje krivice. Možda sam pogrešno procenio mogućnosti nekih igrača, očekivao sam od pojedinaca više, ali se ispostavilo da nisam bio u pravu. Ipak, odnos prema klubu je bio na zavidnom nivou, rad je bio na prvom mestu, i retki su bili oni koji su izostajali. Iskusniji igrači poput Andrića i Ivaniševića su bili pravi lideri, a gledajući njih, mladi su dobro radili i pokazali da se FK Bečej u budućnosti može osloniti na njih.

Pogledom na tabelu, i skor datih i primljenih golova (14:13), i laiku je jasno da je jedan od najvećih problema u prvom delu prvenstva bila neefikasnost. Zbog čega je to bilo tako, i da li je moglo biti prevaziđeno?

- U prošloj sezoni veliki problem imali smo u odbrambenoj liniji. Glavni cilj tokom letnjeg perioda bio je da što bolje uigramo zadnju liniju, da zatvorimo sve prilaze našem golu. U klub se vratio Miloš Andrić i sve je dobilo višu dimenziju. Posle 15 odigranih kola ispostavilo se da imamo treću odbranu u ligi, međutim, ove jeseni smo  „pali“ u napadu. Realizacija je bila veoma slaba, stvarali smo dobre šanse, ali nismo znali da ih iskoristimo. Da smo pogodili mrežu protivnika još tri do četiri puta, a promašili smo i deset puta više, sada bi bili na trećem ili četvrtom mestu na tabeli.

Od prošlog petka ekipa je na odmoru koji će trajati do druge polovine januara. Da li će biti odlazaka i dolazaka u tim tokom zimskog prelaznog roka?

- Igrači su zaslužili odmor od mesec i po dana. Stvarno su ove sezone bili redovni na treninzima, odnos prema radu je bio profesionalan, trenirali su svakodnevno, i nisu se štedeli. Tokom pauze većina njih će sigurno održavati formu i verovatno će igrati mali fudbal na turnirima. Što se tiče sastava ekipe, nadam se da će ostati isti, za sada nemamo najave odlazaka, ali ni planova za dovođenje novih igrača.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija