Radnicima opštine podeljeno 15.000 evra: Novac u rukama

  28 novembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na jednoj od prethodnih sednica lokalnog parlamenta predsednik opštine Peter Knezi je rekao da zbog ekonomske krize svima u opštini - i „običnim“ zaposlenima i funkcionerima - je smanjena plata za oko 12.000 dinara (regres i topli obrok). Međutim, pojedini zaposleni u lokalnoj samoupravi tvrde da nije svakom zaposlenom umanjena plata za 12.000 dinara, već za više, jer se dešava da onaj ko je imao platu od, recimo, 35.000 dinara, sada ima 18.000 - dakle umanjenje nije 12.000 dinara, već 17.000.

Predsednik opštine je još jednom ponovio da su plate svima smanjene za oko 12.000 dinara, a ne za više, za nekoga je to minus 20, a za nekog drugog i 50 posto, zavisno od zarade.
Pored toga, pre nedelju dana počela je isplata takozvane pomoći zaposlenima u opštini, svakom po 13.000 dinara. To je ukupno više od 1,5 miliona dinara - oko 15.000 evra - za sve zaposlene. Postavlja se pitanje odakle stiže taj novac, jer korisnicima opštinskog budžeta su smanjene prinadležnosti (rebalansom budžeta) zbog lošeg punjenja opštinske kase.

Rasprava o budžetu za 2010.

Javna rasprava u opštinskom budžetu za 2010. godine održaće se danas u 18 časova u velikoj sali Skupštine opštine. Očekuje se žestoka diskusija između korisnika budžetskih sredstava i predstavnika opštine, jer, s obzirom na ekonomsku krizu, svi će dobiti manje novca od očekivanog. Planirani rashodi budžeta su 758,8 miliona dinara.

Knezi je rekao da je reč o pomoći zaposlenima u iznosu od oko 13.000 dinara. Ta pomoć, po rečima predsednika opštine, nije podeljena funkcionerima u lokalnoj samoupravi (predsednik opštine i Skupštine opštine, zamenici, članovi Opštinskog veća itd.)
Upitan iz kojih sredstava se isplaćuje taj novac, kada nema sredstava u budžetu opštine, Knezi je rekao da „u budžetu ima novca, samo treba da se donese odluka o tome na šta će se potrošiti. Reč je o ukupno, ako se ne varam, 1,5 miliona dinara“.
Po informacijama novinara, umesto da se pomoć uplati na račune zaposlenih u opštini - podeljena im je gotovina.

K.D.F.


Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija