Predavanje Igora Jurića u Narodnoj biblioteci: Ukradena bezbednost

  19 mart 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Osnivač Fondacije „Tijana Jurić'“ Igor Jurić održao je juče u Narodnoj biblioteci na trenutke potresno predavanje o ukradenoj bezbednosti dece, o opasnostima koje vrebaju na društvenih mrežama, o internet nasilju, o vršnjačkom nasilju i trgovini ljudima.

On je, koristeći stvarne primere i istinite događaje ispričao malobrojnim prisutnima priču o veoma jednostavnom načinu (is)korišćenja dece na društvenim mrežama, o tome kako vrebaju „predatori“, kako najpre postaju prijatelji dece i na koji način to prijateljstvo „prerasta“ u ucenjivanje i nasilje, a ponekad dovede i do smrti dece.

„Poruka sa tribine je da smo mi, kao roditelji, stavili prioritete na pogrešna mesta i da smo decu zanemarili. Polazim od sebe. Mislim da sam ja kao Tijanin roditelj napravio jednu ogromnu grešku, da nisam dovoljno posvećivao vreme njoj, da nisam dovoljno razgovarao o situacijama koje se mogu desiti, kao što se desilo i kada je ona izgubila život, i tu je najveći problem. Ako pogledate sve što sam danas naveo, sve to kreće od vas, roditelja. Mislim da samo malo više vremena moramo da posvetimo, da je i pola sata kvalitetnog razgovora sa detetom dnevno je dovoljno da ono shvati i opasnosti koje prete i, recimo, kada pričamo o vršnjačkom nasilju, kako treba postupati, ali, nažalost, mi odrasli danas ni tih pola sata u najvećoj meri ne odvajamo za svoju decu“, rekao je Igor Jurić.
Poučnom i veoma korisnom predavanju prisustvovalo je samo tridesetak ljudi, među njima je najmanje bilo roditelja dece.
Dosad je Fondacija „Tijana Jurić“ održala oko pet stotina tribina i radionica o navedenim temama.

K.D.F.
Opširnije u štampanom izdanju Bečejskog mozaika 22. marta

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija