Novine u Domu zdravlja Bečej: Novi ginekolog, više lekara opšte prakse, banja radi i popodne

  10 april 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dom zdravlja Bečej je krajem februara, nakon kontinuiranih odlazaka ginekologa u poslednjih nekoliko godina, ostao i bez poslednjeg koji je bio u radnom odnosu.

Iz Doma zdravlja Bečej s tim u vezi obavestili su građanke opštine da će od 1. marta doktorica Ubović koja je i do sada dolazila u ispomoć u zdravstvenu ustanovu, uz finansijsku podršku lokalne samouprave, umesto dva, raditi tri puta nedeljno, a takođe od 1. marta radi i ginekolog koji je primljen u stalni radni odnos, saopšteno je iz Dom zdravlja Bečej.

„Na ovaj način smo obezbedili kontinuiranu zdravstvenu zaštitu iz oblasti ginekologije za naše sugrađanke. Odlazak lekara uopšte, pa i lekara specijalista, kao i drugog zdravstvenog osoblja je naša stvarnost, ali rukovodstvo Doma zdravlja Bečej, uz pomoć lokalne samouprave, predano radi na tome da se i u takvim okolnostima omogući adekvatna zdravstvena usluga svim sugrađanima“, piše u saopštenju direktorke Doma zdravlja Kosane Nešić.

Dodaje se da od 1. marta u punom radnom vremenu radi i neuropsihijatar – doktorka je završila specijalizaciju – a za 6 meseci se u Bečej vraća i doktor specijalista radiolog, koji takođe završava specijalizaciju, pa će pacijentima radiolog biti na raspolaganju svakog radnog dana.
Što se tiče broja lekara opšte prakse, u centralnom objektu Doma zdravlja odnedavno radi jedan novi lekar, a jedna doktorica se takođe upravo vratila na posao – trenutno ima šest lekara opšte prakse.

Od 1. marta počela je da funkcioniše i nova Služba kućnog lečenja, koja je i do sada postojala, „ali će sada njen rad biti znatno unapređen time što će se ova služba pojačati i jednim lekarom, specijalistom opšte medicine. To je učinjeno jer smo prepoznali sve veću potrebu sugrađana za kućnim lečenjem, odnosno sve veći je broj pacijenata koji su hroničari, vezani za krevet iz bilo kog razloga, a i produžen životni vek je doveo do porasta broja ovakvih pacijenata. Sve to nametnulo je potrebu da se na neki način odgovori ovim izazovima, te je rukovodstvo Doma zdravlja Bečej smatralo da je neophodno na ovaj način pojačati Službu kućnog lečenja“, navodi se u saopštenju Doma zdravlja.

Odnedavno i „Jodna banja“ radi dvokratno, te je tako omogućeno pacijentima da na rehabilitaciju dolaze i u popodnevnim satima, u zimskom periodu do 18 časova, a leti će radno vreme banje biti produženo do sedam uveče.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija