Danas u galeriji „Krug“: Izložba Slavka Ferlana

  04 septembar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U galeriji „Krug“ Gradskog pozorišta danas, 4. septembra će biti otvorena izložba akademskog slikara Slavka Ferlana.

Teme iz života često se nalaze na platnima Slavka Ferlana, a kafana je svakako jedna od omiljenih tema za koju je slikar i emotivno vezan. Trudio se da zahvati kafanski život i atmosferu nekada obljubljenog mesta i sastajališta slavnih i neslavnih pisaca i pesnika, novinara, glumaca, slikara i vajara.. S druge strane kafana je bila i prihvatilište za beskućnike, boeme, putnike namernike, studente, prostitutke. Tu su nastajala umetnička i književna dela, vodile književne diskusije, rađali prvi manifesti. Nažalost te kafane polako ali sigurno nestaju, a na njihovim mestima se otvaraju banke, restorani brze hrane, ekskluzivni kafići i druga obeležja tranzicije. U tim novim „kafanama“ danas važe neka druga, manje romantična pravila ponašanja, koje su u skladu sa savremenim životom. Onih starih, dobro poznatih kafana ostalo je malo. Upravo su one ovekovečene na umetnikovom platnu i svedoče o dobrim, starim vremenima kojih više nema.

Slavko Ferlan rođen je 1953. godine u Rumi. Diplomirao je na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, gde završava i master studije.
Član je umetničkih organizacija: Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine (SULUV) i Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS).
Radi kao samostalni umetnik.

Izložba će biti otvorena u 19 časova.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija