Izbori za savete MZ: Na pet biračkih mesta oko 17 sati izlaznost od 21 do 27 odsto

  20 oktobar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Izbori za savete mesnih zajednica trebalo je da su okončani danas, 20. oktobra, u 20 časova.

Članovi saveta mesnih zajednica birali su se u mesnim zajednicama „Ing. Ivan Perišić“, „Todor Dukin“ i „Bratstvo-jedinstvo“ u Bečeju, „8. oktobar“ u Bačkom Petrovom Selu i u mesnim zajednicama Bačko Gradište i Mileševo.

Izlaznost birača oko 12.30 i 13.30 časova na po jednom biračkom mestu u Donjem gradu i u centru Bečeja bila je oko 10 procenata, po podacima novinara Bečejskog mozaika.

Nekoliko časova kasnije, novinar Mozaika obišao je nekoliko biračkih mesta, te po prikupljenim podacima, od 16 do 16.40 časova, recimo, na biračkom mestu 16 u MZ „Todor Dukin“ (u školi „Bratstvo“) glasalo je oko 27 procenata upisanih birača, na biračkom mestu 3 MZ „Ing. Ivan Perišić“ (Narodna biblioteka) oko 21 procenat, na biračkom mestu 6 u MZ „Ing. Ivan Perićić“ (zgrada mesne zajednice) oko 23 odsto, na biračkom mestu 11 (MKD „Petefi Šandor“) pravo glasa je iskoristilo 22 procenata upisanih u birački spisak.

Na navedenim biračkim mestima bilo je tri, odnosno četiri kandidata za članove saveta, dok je, recimo, na biračkom mestu 15 u MZ „Todor Dukin“ (Dom „Slavko Simin“), svega dva, a birač je imao zadatak da izabere (zaokruži imena) takođe dva kandidata. Na tom mestu je do 16 časova glasalo oko 27 odsto upisanih u birački spisak.

Brojanje glasova nakon zatvaranja birališta odvijaće se u mesnim zajednicama, te će i rezultate izbora imati izborne komisije mesnih zajednica pojedinačno, koji će verovatno biti saopšteni sutra, 21. oktobra, u prepodnevnim satima.  

Izbori za članove saveta mesnih zajednica su po propisima nestranački.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija