Nova Odluka o parkiranju: Kazne za nedozvoljeno parkiranje i do 150.000 dinara

  06 mart 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Bečeju bi ubuduće trebalo da budu kažnjeni svi koji nepropisno parkiraju i zaustavljaju svoja vozila. Kazne se kreću od 25.000 do 75.000 dinara u skladu sa Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o parkiranju u naseljenom mestu Bečej koja je stupila na snagu 2. januara ove godine.

Odsek za inspekcijski nadzor lokalne samouprave saopštio je da nije dozvoljeno parkiranje i zaustavljanje vozila prilikom parkiranja i zaustavljanja motornih i drugih vozila u pasažu, pešačkom prolazu zgrade ili kolskom prilazu objekata, na trotoarima, pešačkim i biciklističkim stazama, na rezervisanom javnom parkiralištu, ispred pešačkog ulaza u stambene zgrade, na dečjim igralištima i drugim mestima namenjenim za rekreaciju, na zelenim površinama pored individualnih stambenih objekata ili oko kolektivnih stambenih zgrada gde postoje uređena javna parkirališta, u parkovima i na šetalištima, na mestima gde se nalaze šahtovi, slivnici i okna, na mestima gde je onemogućen pristup posudama za odlaganje smeća (kante, kontejneri), objektima vatrogasne i hitne pomoći, zdravstva i drugim mestima gde je saobraćajnim znakom zabranjeno.

Lokalna inspekcija moli građane da se pridržavaju odredaba Odluke o parkiranju u naseljenom mestu Bečej, a posebno navedenih članova koji regulišu mesta gde nije dozvoljeno parkiranje i zaustavljanje vozila.

U skladu sa odlukom, inspektori su ovlašćeni da u postupku inspekcijskog nadzora kada uoče načinjen prekršaj, počiniocu prekršaja i izriču novčane kazne prekršajnim nalogom u sledećim iznosima: 150.000 dinara za prekršaj pravnog lica, 25.000 dinara za prekršaj odgovornog lica u pravnom licu, 75.000 dinara za prekršaj preduzetnika i 25.000 dinara za prekršaj fizičkih lica.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija