Štab za vanredne situacije: Skraćeno radno vreme kafića, restorana, mobilni timovi

  16 mart 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Štab za vanredne situacije opštine Bečej je u skladu sa Odlukom o uvođenju vanrednog stanja na sednici održanoj danas, 16. marta, doneo sledeće mere:

- prekid rada predškolskih ustanova i Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju na teritoriji opštine počevši od 16. marta,

- prekid rada svih sportskih objekata na teritoriji opštine počevši od 16. marta,

- od 16. marta uvedeno je skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova i ostalih ugostiteljskih objekata) od 8 do 20 časova. U ugostiteljskim objektima tokom radnog vremena u zatvorenim prostorijama dozvoljeno je prisustvo najviše 50 osoba, a nadležne inspekcije obavljaće pojačanu kontrolu ugostiteljskih objekata,

- načelniku Opštinske uprave, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač opština Bečej, nalaže se da omoguće rad od kuće teškim hroničnim bolesnicima i licima starijim od 60 godina, kao i ženama koje imaju decu do 12 godina starosti,

- obrazuju se: mobilni tim za pružanje usluga svim građanima starijim od 65 godina na teritoriji opštine Bečej, mobilni tim za bezbednost, mobilni tim za zdravlje i mobilni tim za komunalne delatnosti.

Upućen je apel svim građanima opštine Bečej da primenjuju pojačane mere higijene, da budu odgovorni i ponašaju se u skladu sa preporukama Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja.

Posebna molba upućena je populaciji starijoj od 65 godina, penzionerima, da ostanu u svojim kućama i stanovima i smanje kontakte na najmanju moguću meru, a sve u cilju zaštite zdravlja građana opštine Bečej.

Mobilni timovi

Opština Bečej obaveštava sve građane da je uspostavljen kontakt centar i osposobljen mobilni tim koji će biti na usluzi svim građanima starijim od 65 godina u periodu trajanja vanrednog stanja, radi pružanja usluge nabavke najpotrebnijih životnih namirnica i medikamenata, ukoliko starije osobe nemaju mogućnost da im mlađi članovi porodice, rođaci, komšije ili prijatelji izvrše nabavke.

Mobilni tim će dežurati svakog dana u periodu od 8 do 20 časova, a građani kojima je neophodna pomoć mogu se obratiti kontakt centru na sledeće brojeve telefona:

-    0800-021-100 i

-    064/8491-851

Izuzetno, u slučaju preke potrebe ili neophodnih informacija tokom noći se može kontaktirati ovaj broj:

-    064/8959-011

Građani su dužni da članovima tima pripreme spisak neophodnih namirnica ili lekova, kao i novac u koverti i predaju ih pre nabavke članovima mobilnog tima.

Svi članovi mobilnog tima nosiće posebne legitimacije koje će biti istaknute na vidnom mestu.

Štab za vanredne situacije

Komandant Štaba za vanredne situacije je po funkciji predsednik opštine Dragan Tošić, a njegova zamenica je Dalila Dujaković, zamenica predsednika opštine.

Načelnik štaba je Petar Lakov, a članovi su Zoran Kovač, načelnik Opštinske uprave, Dejan Stanojev nekadašnji direktor USKAO „Đorđe Predin Badža“, Vladimir Vojnović rukovodilac tehničkog centra „Elektrodistribucije“ Novi Sad pogon Bečej, Zoltan Peter, komandir Područno Vatrogasno-spasilačke jedinice (PVSJ) Bečej, Đerđ Ric, direktor Gerontološkog centra, Olivera Ivkov, republički veterinarski inspektor, Zoran Dragić, direktor DTD VD „Srednja Bačka“ Bečej, Jožef F. Varga, predsednik OVS Bečej, Slobodan Jovović, načelnik Policijske stanice Bečej, Dubravka Kovačev iz stručne službe predsednika opštine, Kosana Nešić, direktorica Doma zdravlja Bečej, Daniela Doroslovački, pomoćnica predsednika opštine Bečej, Željko Plavšić, direktor JP Komunalac, Dragoljub Milinkov iz Crvenog krsta Bečej, Ivona Božović, direktorica Centra za socijalni rad Bečej, Zoran Grbić direktor JP Vodokanal, Dejan Vuković, direktor JP Toplana, Sandra Popov, pomoćnica predsednika opštine, članovi Opštinskog veća Anđelko Mišković i Dragan Kovačev i major Tomislav Petrović, oficir za civilno-vojnu funkciju.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija