Opštinski Štab za vanredne situacije: Ugostitelji koji rade treba da imaju dostavu

  24 mart 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Opštinski Štab za vanredne situacije opštine Bečej je juče doneo nekoliko zaključaka kojima prati mere koje je predvidela Vlada Srbije.

Opštinskim zaključcima zabranjuje se:

-     boravak u svim parkovima i javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport;

-    pooštrava se zabrana javnog okupljanja u zatvorenom prostoru tako da u zatvorenom prostoru ne može boraviti više od 5 osoba.
Ova tačka ne odnosi se samo na restorane i kafiće, već i druge preduzetnike (kladionice, autoperionice, igraonice…) koji su omogućavali korisnicima svojih usluga da za stolom ili šankom konzumiraju hranu i piće koju kupuju ili dobijaju besplatno;

-    zabranjuje se ugostiteljima da svoju delatnost obavljaju tako što bi korisnici usluga kupljenu hranu i piće konzumirali u samom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta. Ukoliko ugostitelj želi da obavlja svoju delatnost za vreme trajanja vanrednog stanja, neophodno je da uspostavi dostavnu službu koja bi isporučivala hranu i piće za poneti ili da organizuje šalter preko koga bi se prodavala hrana i piće bez ulaska u ugostiteljski objekat. Pri tome radnici u ugostiteljskom objektu moraju da budu opremljeni odgovarajućom higijensko-tehničkom opremom  za sprečavanje širenja zarazne bolesti;

-    Odeljenju za Urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Opštinske uprave opštine Bečej nalaže se mera pojačanog nadzora nad svim objektima zatvorenog tipa.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija