Aleksandar Vučić: Izbori će biti održani 21. juna, izvesno je da u maju neće biti većih skupova

  04 maj 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas, nakon sastanka sa strankama koje će izaći na predstojeće izbore, saopštio da će oni biti držani 21. juna.

Nakon sastanka sa predstavnicima stranaka koje su najavile izlazak na predstojeće izbore, Vučić je naveo da je prihvatio predlog pojedinih stranaka kojima je, kako je naveo, bilo potrebno da imaju 38 dana do održavanja izbora.

Vučić rekao je da u maju ne očekuje da će biti većih predizbornih političkih skupova, naročito u zatvorenom prostoru, a da će se u junu čekati mišljenje lekara, te da se mnogi nadaju da će tada mitinga biti.

Prema njegovim rečima, druga mala prepreka su notari kojih nema dovoljno za overu potpisa, i među strankama koje će izaći na izbore postignut je dogovor da osim notara i opštinski overitelji mogu da overavaju potpise podrške.

Vučić je istakao da „posle ovog teškog vremena treba da stvorimo demokratsku atmosferu i izaberemo skupštinu i vladu koja će da služi interesima građana“.

On je rekao da će „lično pokušati i zamoliti saradnike da kampanji pristupe u duhu tolerancije, ozbiljnosti i odgovornosti“ i svima poželeo uspeh na izborima.

Sastanku su prisustvovali, osim predsednika, i premijerka Ana Brnabić i predsednica Skupštine Maja Gojković, predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković, predsednik Nove stranke Zoran Živković, predsednik SPAS Aleksandar Šapić, predsednik DSS Miloš Jovanović, predsednik SVM Ištvan Pastor, predsednik Stranke slobode i pomirenja Muamer Zukorlić, predstavnici SRS, „Zavetnika“, Ujedinjene demokratske Srbije (koju čine LSV, Stranka moderne Srbije, pojedini poslanici koji su do skoro bili u DS ili SDS, i nekadašnji članovi LDP). Kako je javio N1, na sastanku su bili i predstavnici pokreta „1 od 5 miliona“.

Govoreći o napadima na decu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, Vučić je na konferenciji za novinare naveo da niko nije napadao njegovu decu dok, kako je naveo, njegovu (Vučićevu) decu jesu napadali lideri opozicionih stranaka.

„Svakodnevno sam i ja i svi meni bliski bili meta najtežih uvreda i najgorih mogućih reči. Ja ne mislim da se glasovi dobijaju plakanjem“, rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da je ponosan na činjenicu da vladajuća stranka nikada nije dirala tuđu decu i da „svaki put kada neko bude dirao bilo čiju decu, prvo će ga on osuditi javno i reći da takvu politiku ne može da vodi ukoliko želi da pripada bilo kakvom poretku u ovoj zemlji“.

Đilas je u nedelju uveče izjavio da su pristalice vlasti deset minuta sa terase u njegovom susedstvu sa ozvučenja puštale skandiranje „Đilase lopove“, što je uznemirilo njegovu decu, koja su „plakala i tresla se od straha“.

Govoreći o paljenju baklji od strane pripadnika vladajućoj stranci, predsednik je naveo da je veći skup održan je na opštini Stari grad u Beogradu, zbog ukidanja trole 28, i dodao da su „batinali radnike koji su radili svoj posao“.

„Trudili smo se da i tu pokažemo neku vrstu strpljenja“, kazao je Vučić.

On je naveo da, kao predsednik, poistovećuje sve građane i dodao da „nema problem sa udaranjem u šerpe“.

Priredio: B.M. (Izvor: Beta, N1)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija