Na uglu ulica Zmaj Jovine i Matije Gupca: Novi trafo uskoro u funkciji

  13 maj 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Danas su započeti radovi na osposobljavanju trafo-stanice na uglu ulica Zmaj Jovine i Matije Gupca koja je ispred stambenih zgrada postavljena krajem marta 2018. godine.

Započeto je postavljanje stubova i posao bi, po rečima radnika na terenu, trebalo da bude okončan za nekoliko dana.

Kada novi trafo na uglu Zmaj Jovine i Matije Gupca bude u funkciji, prestaje potreba za velikim transformatorom u neposrednoj blizini, na uglu ulica Zmaj Jovine i Hajduka Veljka koji je dotrajao i ometa preglednost te raskrsnice.

Taj transformator će biti uklonjen kada se na novi „prebace“ svi priključci, informacije su redakcije Bečejskog mozaika.

Pre dve godine je novinarima saopšteno da je investitor EPS Distribucija (zavisno privredno društvo Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije), da je trafo snage 630 kilovata, te da nema opasnosti od zračenja i da je predračunska vrednost radova, po rešenju o odobrenju za izvođenje 6,1 milion dinara.

Podsetimo da je postavljanje trafoa na zelenoj površini kod nekadašnjeg „Džigurskog bunara“ u blizini spomenika borcima poginulim u Drugom svetskom ratu i neposredno ispred dva stambena objekta pre dve godine izazvalo negodovanje stanara, predstavnika UG „Picoder“ i SUBNOR.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija