Sednica Skupštine opštine Bečej: Usvojen rebalans budžeta

  15 maj 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U opštinskom budžetu nakon danas usvojenog rebalansa prihodi će za oko 24,5 miliona biti niži nego što je to planirano u decembru kada je odluka o opštinskoj kasi usvojena.

To se desilo pre svega zbog toga, rekao je predsednik opštine Dragan Tošić, jer su umanjeni prihodi budžeta poreza na zarade zbog mere Vlade Srbije o odlaganju plaćanja poreza kako bi se ublažile posledice pandemije koronavirusa.

Odbornik GG „Samo lokalno“ Milan Bokun kritikovao je pojedine stavke u budžetu rekavši da škole i predškolska ustanova trpe „posledice“ rebalansa.

Tošić je rekao da su smanjena sredstva za prevoz profesora, jer nekoliko meseci nisu putovali, „oduzet“ je određeni iznos školama za grejanje, zato što škole nisu radile, kao i obdaništu, jer ustanova nije radila za vreme vanrednog stanja.

Nakon prvih promena u lokalnoj kasi planirani prihodi i primanja budžeta opštine Bečej su 1.773.933.000 dinara umesto prvobitno predviđenog iznosa, 1.798.493.000 dinara.

Planirani budžetski deficit je nakon rebalansa 96,6 miliona dinara, reč je o istom iznosu kao i pre promena u budžetu.

Potrebna sredstva za finansiranje budžetskog deficita u iznosu od 96.672.000 dinara, otplatu glavnice za uzete kredite u iznosu od 146.200.000 dinara i nabavku domaće finansijske imovine u iznosu od 1.000 dinara obezbediće se iz primanja od zaduživanja kod poslovnih banaka u iznosu od 107.873.000 dinara i od prenetih neutrošenih sredstava u iznosu od 135.000.000 dinara, piše u rebalansu budžeta.

Odbornici su na prvoj sednici bečejskog parlamenta nakon ukidanja vanrednog stanja bili udaljeni dva metra jedni od drugih i svi su nosili zaštitnu opremu.

Današnja sednica lokalnog parlamenta je verovatno bila poslednja u ovom sazivu, s obzirom na to dasu lokalni izbori raspisani za 21. jun.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija